Με το Duet Display μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν 2η οθόνη του Mac σας, το iPad ή το iPhone!

71
Με το Duet Display μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν 2η οθόνη του Mac σας, το iPad ή το iPhone!

Αν και το Duet Display, δεν είναι η πρώτη εφαρμογή που επιτρέπει την λειτουργία 2ης οθόνης για τα Mac την χρήση μιας iOS συσκευής, είναι σίγουρα η 1η που το κάνει απίστευτα καλά!

Δημιουργία μιας ομάδας πρώην μηχανικών της Apple, που δούλευαν για 3 χρόνια πάνω στα iPad και στα iMac, η εφαρμογή φέρνει την Retina εμπειρία στην 2η οθόνη με την ομαλή χρήση 60 fps και δεν κολλάει καθόλου. Υποστηρίζει την λειτουργία αφής και κάνει την διεπαφή σας με το Mac διασκεδαστική και λειτουργική και παράλληλα σας δίνει ως και 48% περισσότερα πιξελς για να δουλεύετε.

Σε αντίθεση με την εφαρμογή της Shape, iDisplay, η οποία υποστηρίζει 2η οθόνη μέσω ασύρματης σύνδεσης, η Duet Display ξεπερνάει τα κολλήματα και τις καθυστερήσεις της ασύρματης σύνδεσης και για να λειτουργήσει συνδέετε το iPad ή το iPhone με το Mac μέσω του lightning ή του 30-pin καλωδίου. Το Mac σας βλέπει την iOS συσκευή σαν 2η οθόνη , οπότε μπορείτε να κάνετε την δουλειά σας σαν να είχατε οποιαδήποτε εξωτερική οθόνη συνδεδεμένη στο Mac.

Duet-Display-teaser-001Για παράδειγμα, μπορείτε να σύρετε ένα παράθυρο του Finder στο iPad, να ενεργοποιήσετε το Dock και το μενού επιλογών στην 2η οθόνη, να επεξεργάζεστε φωτογραφίες στο Photoshop στο Mac ενώ παράλληλα έχετε τα εργαλεία ελέγχου του Photoshop στο iPad, να ρίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή του Mac από και προς την 2η οθόνη και πολλά άλλα….

Για να δουλέψει η εφαρμογή, θα πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε στο Mac έναν client που “μιλά” με την εφαρμογή στην iOS συσκευή και κάνει stream το desktop σας. Η εφαρμογή αυτή θα σας ζητήσει την άδεια για να δημιουργήσει έναν 2ο οδηγό οθόνης και θα κάνει επανεκκίνηση στο Mac.

Duet-Display-Mac-client

Τον δωρεάν αυτόν client μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ Τρέχει λοιπόν στο Mac στην μπάρα του μενού και σας δίνει την δυνατότητα να διαλέξετε μεταξύ απλής και Retina ανάλυσης καθώς και την επιλογή μεταξύ 30 ή 60 fps. Θα χρειαστείτε ένα από τα νεότερα μοντέλα Mac για να λειτουργήσει η Retina ανάλυση.Αν κολλήσει στην πρώτη εκκίνηση από το iPad απλώς περιστρέψτε το ή κλείστε την εφαρμογή και ανοίξτε την ξανά. Υπάρχει ένα μικρό bug στο Yosemite το οποίο ήδη διορθώνεται  και η εταιρεία σκέφτεται να κάνει την εφαρμογή διαθέσιμη σύντομα και για Windows.

Όσοι από εσάς λοιπόν την βρίσκετε ενδιαφέρουσα μπορείτε να την κατεβάσετε από το AppStore στην τιμή των 10$.

Για όσους το multitasking σημαίνει πολλά σας προτρέπω να την κατεβάσετε άμεσα.

ΥΓ: Όσο γράφω αυτό το άρθρο προσπαθώ να την κατεβάσω στο iPad αλλά το AppStore μου λέει ότι η εφαρμογή είναι σε διαδικασία τροποποίησης που σημαίνει ότι το bug μπορεί ήδη να διορθώνεται…..