Στην κορυφή των προτιμήσεων το iPhone 6

47
Στην κορυφή των προτιμήσεων το iPhone 6

Το δικό της top 10 όσον αφορά στις πωλήσεις smartphones δημοσιοποίησε η σουηδική Krusell, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως όσον αφορά στις θήκες για κινητά τηλέφωνα, σύμφωνα με το οποίο στην κορυφή για το 2014 βρέθηκε το iPhone 6 της Apple.

Το συγκεκριμένο top 10 βασίζεται στις πωλήσεις θηκών και με αυτό τον τρόπο προκύπτουν τα πιο δημοφιλή τηλέφωνα. Οπότε δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και το πλέον αντιπροσωπευτικό, ενώ επιπλέον βασίζεται αρκετά σε δεδομένα από τη σκανδιναβική αγορά, όπου η Krusell είναι πρώτη σε πωλήσεις θηκών. Από την άλλη πλευρά, όμως, συνήθως δίνει μία καλή αίσθηση για την κατάταξη όσον αφορά τουλάχιστον τις συσκευές που κινούνται στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς με βάση την τιμή πώλησης τους.

Η πρωτιά του iPhone 6 μάλλον δεν αποτελεί και ιδιαίτερη έκπληξη αντίθετα με το τι συμβαίνει με τις συσκευές που βρέθηκαν στην δεύτερη και την τρίτη θέση. Εκεί συναντάμε τα Xperia Z2 και Xperia Z1 Compact της Sony, με τους ανθρώπους της Krusell να υποστηρίζουν ότι η χορηγία της ιαπωνικής εταιρείας στο Μουντιάλ έδωσε σημαντική ώθηση στις πωλήσεις τους.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Samsung Galaxy S5, η τελευταία “ναυαρχίδα” της κορεατικής εταιρείας, ενώ στην 5η και στην 6η θέση έχουμε δύο ακόμη μοντέλα της Sony: τα Xperia Z3 Compact και Xperia Z3. Οι υψηλές θέσεις των συσκευών της Sony αποδίδονται και στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει υψηλά μερίδια στην αγορά της Σουηδίας δεδομένου ότι μέχρι πρότινος ονομαζόταν Sony Ericsson πριν αποχωρήσει η -σουηδική- Ericsson από τη συγκεκριμένη κοινοπραξία.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν δύο ακόμη μοντέλα της Apple (iPhone 6 Plus και iPhone 5 στην 7η και στην 8η θέση αντίστοιχα), ένα ακόμη της Sony (Xperia M2 στην 9η) και στην 10η βρίσκουμε το πρώτο smartphone με Windows Phone λειτουργικό, που δεν είναι άλλο από το Microsoft Lumia 630.