Τα πάντα που οι εφαρμογές του Apple Watch ΔΕΝ θα μπορούν να κάνουν

89
Τα πάντα που οι εφαρμογές του Apple Watch ΔΕΝ θα μπορούν να κάνουν

Οι προγραμματιστές τρίτων εφαρμογών της Apple ήδη έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζουν και να δημιουργούν εφαρμογές για το Apple Watch, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτή την στιγμή το κάνουν με το “ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη τους”

Έτσι λοιπόν έχουν διαπιστώσει πολλοί ήδη πως υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στην δημιουργία εφαρμογών τους που σας παρουσιάζουμε παρακάτω.

Εξάρτηση από το iPhone

Apple_Oct_2014_770-640x396

Οι εφαρμογές θα βασίζονται στην paired iPhone συσκευή του χρήστη. Η Apple ως τώρα μας έδειξε πως οι εφαρμογές του Apple Watch θα μπορούν να παίζουν στην ίδια την συσκευή για παράδειγμα μουσική, αλλά οι developers και οι εφαρμογές αυτών θα εξαρτώνται αποκλειστικά από το iPhone, τουλάχιστον αρχικά. Έτσι λοιπόν όλη η επεξεργασία μιας εφαρμογής θα λαμβάνει χώρα στο iPhone και μετά θα στέλνετε στο Apple Watch.

“Τα Watch Extensions είναι από την φύση τους πολύ περιορισμένα σε ότι έχει να κάνει με την χρήστη τους και την διαδραστικότητα τους στον καρπό” αναφέρει χαρακτηριστικά ένας developer. Έτσι λοιπόν έχουμε δρόμο ακόμη μέχρι το Apple Watch να γίνει μια τελείως αυτόνομη και ισχυρή πλατφόρμα παρόμοια με αυτή του iOS.

Με άλλα λόγια και αυτό που είχαμε καταλάβει από την αρχή είναι πως το Apple Watch θα είναι ένα πολύ δυνατό accessory για το iPhone και όχι μια αυτόνομη συσκευή.

Digital Crown

Screen-Shot-2014-12-10-at-9.53.41-PM-640x342

H Apple δεν έχει διαθέσει κάποιο API έτσι ώστε μια εφαρμογή τρίτου να χρησιμοποιήσει scroll με το δάχτυλο στην οθόνη και οι developers δεν μπορούν να εισάγουν αυτή την λειτουργία στο νέο Digital Crown dial.

Force Touch

Screen-Shot-2014-12-10-at-9.54.01-PM-640x275

H Apple ονομάζει το νέο touch στο Apple Watch ως Force Touch και ως “την πιο σημαντική ικανότητα αναγνώρισης-αίσθησης από την εποχή του Multi-Touch”

To Force Touch χρησιμοποιεί μικροσκοπικά ηλεκτρόδια γύρω από την Retina οθόνη του Apple Watch έτσι ώστε αυτό να μπορεί να ξεχωρίσει ένα ελαφρό tap από ένα παρατεταμένο και ανάλογα με βάση αυτό να δώσει μια σειρά από επιλογές στον χρήστη.

Για τις εφαρμογές τρίτων όμως το Force Touch επιτρέπει μόνο την ανάρτηση ενός μενού και τίποτα περισσότερο.

Η μηχανή Taptic για τις δονήσεις 

Taptic-Engine

Το νέο σύστημα δονήσεων της Apple είναι και αυτό περιορισμένο για τις εφαρμογές τρίτων. Οι εφαρμογές θα μπορούν να στέλνουν κανονικές δονήσεις για push ειδοποιήσεις αλλά οποιαδήποτε παραμετροποίηση των δονήσεων αυτών δεν θα είναι δυνατή παρά μόνο στις εφαρμογές της Apple.

Πρόσβαση στον αισθητήρα καρδιακών παλμών 

Screen-Shot-2014-12-10-at-9.54.35-PM-640x658

Ο αισθητήρας καρδιακών παλμών θα είναι προσβάσιμος μόνο για το fitness λογισμικό της Apple και για καμία άλλη εφαρμογή.

Χρήση NFC

To ΝFC chip που υπάρχει για τις Apple Pay συναλλαγές δεν είναι προσβάσιμο στους προγραμματιστές όπως συμβαίνει και στα νέα iPhones και iPads

Ήχοι 

Δεν θα μπορούν να εισαχθούν ήχοι και μελωδίες ειδοποίησης τρίτων.

Animations & Video

To Αpple Watch αρχικά θα μπορεί να αναπαράγει μόνο εικόνες αρχικά.

Πρόσβαση στην κάμερα του iPhone

Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για προγραμματιστές τρίτων αλλά η Apple δείχνει πως δουλεύει πάνω σε μια τέτοια λειτουργία για την δική της εφαρμογή της Κάμερας στο iPhone.

Watch Faces

Screen-Shot-2014-12-10-at-10.08.48-PM-640x416

Το site της Apple δείχνει 12 διαφορετικά watch faces τα οποία θα έρθουν προ εγκατεστημένα με κάθε Apple Watch και η εταιρεία πιστεύει πως αυτά είναι αρκετά για αρχή.