Η μάχη των χάκερ πάει… Αθήνα

72
Η μάχη των χάκερ πάει... Αθήνα

Ο νικητής εξασφαλίζει εισιτήριο για τον παγκόσμιο τελικό στη Silicon Valley

Το επίκεντρο για τους προγραμματιστές, χάκερ, τεχνικούς υπολογιστών της Ευρώπης θα γίνει η Αθήνα το διήμερο 30 και 31 Μαϊου όταν και θα πραγματοποιηθεί ο διεθνής διαγωνισμός BattleHack Athens. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν και αντικείμενό του είναι η υλοποίηση μιας εφαρμογής για το κοινό καλό, χωρίς κανένα περιορισμό ως προς τη θεματολογία, με μόνη προϋπόθεση την ενσωμάτωση του API της PayPal ή των αρχείων SDK της Braintree. Οι νικητές και επιλαχόντες των περασμένων ετών έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν εκ νέου, με την προϋπόθεση όμως να υποβάλουν καινούργιες και μοναδικές εφαρμογές.

Η Αρένα

Προκειμένου οι συμμετέχοντες στο BattleHack να διατηρήσουν την απόλυτη κυριαρχία του παιχνιδιού καθ’ όλη την 24ωρη διάρκεια της διοργάνωσης, θα προσφέρονται γκουρμέ εδέσματα, απολαυστική μπύρα, αλλά και μασάζ. Την πρώτη ημέρα του BattleHack Athens, οι διαγωνιζόμενοι θα δηλώσουν τα ονόματά τους, θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα σχηματίσουν ομάδες αναλόγως των δεξιοτήτων τους και θα γνωρίσουν τους κριτές προτού ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας, το hacking θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και θα κορυφωθεί το μεσημέρι, οπότε και η κριτική επιτροπή θα απονείμει τα βραβεία στις πλέον ξεχωριστές και πρωτοποριακές εφαρμογές.

Η Αψιμαχία

Κάθε αυτόνομη εφαρμογή που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα αξιολογηθεί με βάση την ποιότητα του κώδικά της και την ενσωμάτωση της επιβαλλόμενης AP, και όχι με το κατά πόσο είναι εφικτή η εμπορική της εκμετάλλευση. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από διακεκριμένα ονόματα του χώρου, όπως ο John Lunn, Senior Global Director, PayPal/Braintree_Dev., ο George Psistakis,Ιδρυτής των Blendo και Apirise, και ο George Kasselakis, Partner του Openfund, και όλοι τους ανυπομονούν να ανακαλύψουν τα σπουδαιότερα ταλέντα και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητες των προγραμματιστών της περιοχής.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα hackathons, το BattleHack δημιουργεί ένα αληθινά απελευθερωμένο περιβάλλον για τους προγραμματιστές, όπου ουδείς προτίθεται να μεροληπτήσει υπέρ των εμπλεκόμενων εταιρειών, ούτε και να επηρεάσει το έργο των developers, με κανέναν τρόπο.

Το έπαθλο

Το δώρο για τη νικήτρια ομάδα του BattleHack Athens είναι τα αεροπορικά εισιτήρια και η διαμονή για τον Παγκόσμιο Τελικό στην Silicon Valley, με το μεγάλο έπαθλο εκεί να αγγίζει τα 100.000 δολάρια. Το βραβείο για τον πρώτο επιλαχόντα θα είναι μια κονσόλα XBOX One 500GB και για τον δεύτερο επιλαχόντα ένα κιτ ADAFRUIT ARDX V1.3.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr