Νέες πληροφορίες για τον Α9 επεξεργαστή των επερχόμενων iPhones και iPad διαρρέουν

194
Νέες πληροφορίες για τον Α9 επεξεργαστή των επερχόμενων iPhones και iPad διαρρέουν

Πληροφορίες σχετικά με το A9 chip της Apple που θα βρίσκετε στα επερχόμενα iPhone 6S και iPhone 6 Plus έκαναν την εμφάνιση τους σήμερα και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά αν επαληθευτούν.

Όπως λοιπόν όλα δείχνουν ο νέος επεξεργαστής της Apple που θα χτυπάει στα iPhones και iPads θα έχει μια αρχιτεκτονική με την ονομασία system-in-package (SiP) κάτι το οποίο σημαίνει ένα μοναδικό chip με μικροσκοπικά εξαρτήματα όλα προσκολλημένα πάνω του ακόμη και αυτά του modem αλλά και της διαχείρισης ενέργειας.

Screen Shot 2015-08-17 at 20.00.41

Έτσι λοιπόν είχαμε μια σειρά από σχεδιαγράμματα που δείχνουν πως ο A9 θα βασιστεί σε μια τέτοια αρχιτεκτονική. Το Apple Watch ήταν το πρώτο mobile προϊόν που είχε έναν τέτοιο SiP σχεδιασμό τοποθετώντας ολόκληρη την αρχιτεκτονική του υπολογιστή του μέσα σε ένα και μοναδικό chip.

Αν επίσης τα παραπάνω σχεδιαγράμματα επαληθευτούν τότε το A9 chip θα είναι 15% μικρότερο από το Α8 που συναντούμε σήμερα στα τωρινά iPhones.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι μάλλον και το πιο δεδομένο χάρη στην 14-nanometer τεχνολογία της Samsung που έχει χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία αυτού του chip.

Να τονίσουμε πως όσο μικρότερη είναι η επεξεργαστική τεχνολογία, τόσο μικρότερα τα εξαρτήματα και άρα τόσο μικρότερη η απόσταση που έχουν να διανύσουν τα ηλεκτρόνια κάτι που έχει ως άμεση επίπτωση τις μεγαλύτερες ταχύτητες για τον επεξεργαστή αλλά και την καλύτερη διαχείριση ενέργειας.

Apple-A9-GeekBench-3

Τέλος πηγή από την Κίνα έκανε μια δημοσιοποίηση στο Weibo παρουσιάζοντας benchmarks από τα chips NVIDIA’s Denver 2, Samsung’s Exynos M1, Apple’s A9 and A9X, Huawei’s Kirin 950 και  LG’s NUCLUN 2.

Τα A9 και A9X chips των νέων iPhones και iPads εμφανίζονται να έχουν μεγάλη ταχύτητα με βάση αυτό το benchmark. Ο A9 σημείωσε λοιπόν 2090 πόντους σε ένα πυρήνα CPU και 3569 στους πολλαπλούς πυρήνες. Ο Α9X αντίστοιχα σημείωσε 2109 και 5101 πόντους.

Τα παραπάνω δείχνουν μια σημαντική αναβάθμιση αν αναλογιστούμε πως τα τωρινά νούμερα του Α8 είναι 1610 και 2890 και του A8X είναι 1808 και 4526.

Η ίδια πηγή που δημοσιοποίησε το εν λόγω benchmark τόνισε πως ο A9 μπορεί να κάνει rendering 30.3 και 66 frames το δευτερόλεπτο.

Φυσικά καμιά από τις παραπάνω πληροφορίες δεν μπορεί να επαληθευτεί με σιγουριά μιας και πρόκειται για διαρροές σημαντικές μεν αλλά από άγνωστες πηγές δε.

 

 

 

 

Πηγή: appleworldhellas.com