Αυτόματη διαγραφή φωτογραφιών και videos μετά την πρώτη προβολή τους

5


Οι δοκιμές ξεκίνησαν από τα τέλη του περασμένου Ιουνίου, αλλά πλέον η λειτουργία προστέθηκε και επίσημα σήμερα στην υπηρεσία WhatsApp για όλους τους χρήστες. Ο λόγος για τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών και videos που μπορεί να δει ο παραλήπτης μόνο μία φορά και στη συνέχεια διαγράφονται αυτόματα από τη συνομιλία.

Η λειτουργία View Once μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως η αντίστοιχη στο Instagram. Ο παραλήπτης αρκεί να πατήσει επάνω στη φωτογραφία ή το video που στέλνει ο αποστολέας για να το δει και μόλις κλείσει τη φωτογραφία ή ολοκληρωθεί το video, δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να το ξαναδεί.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι ο παραλήπτης μπορεί να τραβήξει screenshot ή να πραγματοποιήσει εγγραφή της οθόνης του για να “σώσει” τη φωτογραφία ή το video, και μάλιστα το WhatsApp δεν ενημερώνει τον αποστολέα σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, οι φωτογραφίες και τα videos του View Once προστατεύονται από end-to-end κρυπτογράφηση, επομένως, το WhatsApp δεν μπορεί να γνωρίζει το περιεχόμενο. Σε περίπτωση που γίνει αναφορά, τότε υπάρχει δικλείδα ασφαλείας για να εμφανιστεί το περιεχόμενο στην ομάδα ελέγχου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[Facebook]





Πηγή