Διαθέσιμη η εξειδικεύμενη υπηρεσία streaming για την κλασική μουσική

6


Ξεκίνησε η διάθεση της αυτόνομης εφαρμογής Apple Music Classical, δηλαδή η έκδοσης της μουσικής υπηρεσίας της Apple που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτό το είδος μουσικής, στην οποία έχουν πρόσβαση όλοι οι συνδρομητές χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν κάτι έξτρα.

Αν και εσείς αναρωτιέστε για ποιον λόγο η Apple αποφάσισε να διαχωρίσει την κλασική μουσική από τα υπόλοιπα είδη, η εταιρεία προχώρησε σε επίσημη τοποθέτηση όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο είδος είναι διαφορετικό και αρκετά πιο πολύπλοκο. Οι τίτλοι είναι μεγαλύτεροι και πιο λεπτομερείς, υπάρχουν εκατοντάδες ηχογραφήσεις από πολλούς καλλιτέχνες για το ίδιο έργο και καμιά φορά είναι διαφορετική η ονομασία.

Για παράδειγμα σκεφτείτε την 14η Σονάτα για Πιάνο του Beethoven, η οποία είναι γνωστή και ως Σονάτα του Σεληνόφωτος (Moonlight στα Αγγλικά ή Mondschein στα Γερμανικά). Αυτές οι πολυπλοκότητες καθιστούν την αναζήτηση αρκετά πιο απαιτητική και πολλές φορές οι χρήστες απογοητεύονται από την εμπειρία που του προσφέρουν οι υπάρχουσες πλατφόρμες streaming.

Σύμφωνα με την Apple, το Apple Music Classical περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο κατάλογο κλασικής μουσικής στον κόσμο με περισσότερες από 5 εκατομμύρια ηχογραφήσεις και περισσότερες από 700 playlists που έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένα άτομα. Η μηχανή αναζήτησης είναι εξίσου ειδικά διαμορφωμένη για να πραγματοποιείς ακριβείς αναζητήσεις με βάση τον συνθέτη, τον αριθμό του έργου (Opus Number), την κλίμακα κλπ. Η ποιότητα του ήχου φτάνει έως τα 24bit/192 kHz Hi-Res Lossless και υποστηρίζονται οι τεχνολογίες Spatial Audio και Dolby Atmos.

Apple Music Classical – [App Store Link]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!Πηγή