Δικό της το πρώτο 5G smartphone με Snapdragon 855 SoC για την Ευρώπη

9


Από τη χθεσινοβραδυνή παρουσίαση του Qualcomm Snapdragon 855 SoC έχουν γίνει γνωστοί οι κατασκευαστές Android που θα λάβουν το chipset για τις ναυαρχίδες τους, και σε γενικές γραμμές, όλα τα μεγάλα ονόματα το χώρου θα έχουν τη δυνατότητα να το τοποθετήσουν στις συσκευές τους μέσα στο 2019 για το «ξημέρωμα» της εποχής των δικτύων 5G.

Η Qualcomm δεν έχασε την ευκαιρία να ρίξει και το καρφί της στην Apple (σ.σ. βρίσκονται σε πολύμηνη δικαστική διαμάχη) για το γεγονός ότι όλοι οι κατασκευστές Android θα έχουν 5G smartphone μέσα στο 2019, αλλά το πρώτο 5G iPhone αναμένεται το 2020…

Στο θέμα μας, τώρα, οι περισσότεροι θα ποντάραμε στη Samsung ότι θα είναι η πρώτη που θα παρουσιάσει smartphone με το Snapdragon 855 SoC, δηλαδή το Samsung Galaxy S10 τον προσεχή Φεβρουάριο στο MWC 2019. Το χάσαμε αυτό το στοίχημα! Η πρώτη εταιρεία που θα το κάνει είναι η OnePlus, επιβεβαιώνοντας τις χλιαρές φήμες του προηγούμενου μήνα ότι είχε ήδη πρόσβαση στον νέο επεξεργαστή της εταιρείας. Όπως αποκάλυψε ο CEO της OnePlus, Pete Lau, στο συνέδριο Qualcomm Tech Summit που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη Hawai, η επόμενη ναυαρχίδα της OnePlus θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο 5G smartphone που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με τη βοήθεια του βρετανικού παρόχου EE.

Φαίνεται, πάντως, ότι το 5G smartphone της OnePlus θα είναι μια εντελώς διαφορετική υπόθση σε σύγκριση με τη βασική σειρά συσκευών που παρουσιάζει. Επομένως, δύσκολα θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε ως το OnePlus 7, αν και ποτέ δεν ξέρεις. Επίσης, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε μια τέτοιου είδους πρωτιά για την OnePlus, τότε η παρουσίαση του δικού της 5G smartphone δεν πρέπει να βρίσκεται και πολύ μακριά (χρονικά).

[via]Πηγή