Πλοήγηση μέσω επαυξημένης πραγματικότητας σε Android και iOS

10


Οι οδηγίες πλοήγησης μέσω επαυξημένης πραγματικότητας έρχονται σύντομα μέσω του Live View AR mode για τους πεζούς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Google Maps μέσα από το Android ή το iOS smartphone τους, αρκεί αυτό να υποστηρίζει το λογισμικό ARCore. Η Google είχε παρουσιάσει για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη λειτουργία στο συνέδριο Google I/O 2018 και μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη μόνο για τα Pixel smartphones.

Στο Live View AR mode του Google Maps χρησιμοποιείται η κάμερα της συσκευής για να βλέπεις τον κόσμο γύρω σου και επάνω σε αυτήν την εικόνα εμφανίζονται πληροφορίες και βελάκια κατεύθυνσης για να βλέπεις προς τα που πρέπει να περπατήσεις ώστε να φτάσεις στον προορισμό σου. Η εταιρεία αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της ότι ακόμη βρίσκεται σε στάδιο beta και ενδεχομένως να μη λειτουργεί άψογα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποια Android smartphones υποστηρίζουν το ARCore, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην εκτενή λίστα που έχει δημοσιεύσει η Google στο blog των developers. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πάρα πολλά τα μοντέλα από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές.

[Google]Πηγή