«Τεχνητή νοημοσύνη, η μεγαλύτερη επανάσταση μετά το Ίντερνετ» τονίζει ο CEO της Microsoft Ελλάδας

7


Στις δυνατότητες που παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, σε ομιλία του στο διεθνές συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην Αθήνα.

«Η τεχνολογία είναι ένας παράγοντας αποπληθωρισμού. Όταν μια εταιρεία επενδύσει στην τεχνολογία, τότε μπορεί να παράγει και να λειτουργήσει πολύ πιο αποδοτικά. Και όταν μιλάμε για επένδυση στην τεχνολογία, μιλάμε για το Cloud, γιατί αυτός είναι ο τρόπος να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που έχουμε» επεσήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της mIcrosoft Ελλάδας υπογράμμισε ότι το Cloud «είναι μακράν η ασφαλέστερη επένδυση που μπορεί να γίνει σήμερα σε επίπεδο τεχνολογίας», καθώς και «η πιο πράσινη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε».

CEO Microsoft: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα αξιοποιηθεί από τη δημόσια διοίκηση και τις επιχειρήσεις»

Η Microsoft συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι «είμαστε στο τελικό στάδιο της απόκτησης αδειών για τα κέντρα δεδομένων» . Επίσης, στόχος της εταιρείας είναι να φέρει τα «copilot projects», που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Microsoft, ώστε αυτά να αξιοποιηθούν στη δημόσια διοίκηση και στις επιχειρήσεις.

Τέλος, αναφέρθηκε και στον προσανατολισμό της εταιρείας στην απόκτηση και αναβάθμιση τεχνολογικών δεξιοτήτων των φοιτητών, δημοσίων υπαλλήλων και εργαζόμενων σε εταιρείες. Εκτίμησε ότι η τεχνητή νοημοσύνη, όπως εξελίσσεται, «είναι η μεγαλύτερη επανάσταση μετά το Ίντερνετ» και πρόσθεσε πως «ό,τι θα συμβεί τα επόμενα ένα-δύο χρόνια θα είναι καταπληκτικό για το πώς θα αλλάξει ο κόσμος και τώρα είναι η στιγμή να προετοιμαστούμε γι’ αυτό».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Πηγή