Τρεις τρόποι να κάνεις απεγκατάσταση εφαρμογών στα Windows 10 – Newsbeast

15


Γιατί να σβήσεις προγράμματα από το PC σου; Γιατί είτε δεν τα χρειάζεσαι πια, είτε θες να εξοικονομήσεις χώρο, είτε τέλος ήρθαν προεγκατεστημένα και δεν τα χρησιμοποιείς ποτέ.

Το uninstall γίνεται με διάφορους τρόπους, καθώς εξαρτάται πολλές φορές από την ίδια την εφαρμογή που πας να σβήσεις. Αν μια μέθοδος δεν δουλέψει δηλαδή, πηγαίνεις στην επόμενη.

Ακόμα κι έτσι όμως, υπάρχουν ενσωματωμένες εφαρμογές, όπως το Microsoft Edge ας πούμε, που μπορούν να διαγραφούν μόνο με εργαλεία σαν το Windows PowerShell.

Για τις περισσότερες εφαρμογές πάντως, τα πράγματα είναι πιο απλά.

Μπορείς, ας πούμε, να σβήσεις απλές εφαρμογές (σαν αυτές που κατεβάζεις από το Microsoft Store) από το Start Μenu. Για μεγαλύτερα προγράμματα, που αποθηκεύουν ρυθμίσεις στο Windows Registry και άλλα τμήματα του συστήματος, θα χρειαστείς ένα πιο επίσημο uninstall.

Πατάς λοιπόν το Start button, βρίσκεις την εφαρμογή και με δεξί κλικ πατάς Uninstall (κατάργηση εγκατάστασης).

Σβήνοντας εφαρμογές από το Control Panel

Πηγαίνεις στο Programs (Προγράμματα) και πατάς την επιλογή «Uninstall a Program» (Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος). Βρίσκεις κατόπιν το πρόγραμμα που θες να αφαιρέσεις, κλικάρεις πάνω του και επιλέγεις Uninstall.

Τα επόμενα βήματα διαφέρουν ανάλογα με το πρόγραμμα, συνήθως όμως με μερικά «Yes» στα παράθυρα που θα εμφανιστούν είσαι έτοιμος.

Απεγκατάσταση από τα Settings

Ο ευκολότερος συνήθως τρόπος είναι μέσω του μενού των Ρυθμίσεων (στο Start button). Από κει επιλέγεις την επιλογή Εφαρμογές, πας στο «Εφαρμογές και δυνατότητες» και στη δεξιά στήλη επιλέγεις «Προγράμματα και δυνατότητες».

Από το μενού που θα σου εμφανιστεί «Κατάργηση εγκατάστασης ή αλλαγή ενός προγράμματος», επιλέγεις την εφαρμογή που θες να σβήσεις και ακολουθείς τα απλά βήματα…

Πηγή