Έρχεται χειροκίνητη επισήμανση στις φωτογραφίες, ενότητα Recent Uploads κ.ά.

24


Μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες που ενσωματώθηκαν στην υπηρεσία Google Photos τα τελευταία χρόνια, είναι η δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης και επισήμανσης των ανθρώπων στις φωτογραφίες που ανεβάζει ο χρήστης. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είναι εφικτό να κάνεις αυτή τη δουλειά χειροκίνητα, παρά μόνο να αφαιρείς τις ετικέτες σε περίπτωση που δεν έχουν τοποθετηθεί σωστά.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Google Photos, κ. David Lieb, αυτό θα αλλάξει στο κοντινό μέλλον και θα δούμε ορισμένες νέες επιπλέον λειτουργίες στην υπηρεσία, με σκοπό την διευκόλυνση των χρηστών. Απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν μέσω Twitter, ο κ. Lieb επιβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα προστεθεί η ενότητα “Recent Uploads” και στις mobile εφαρμογές για να βρίσκεις πιο εύκολα αυτό που ψάχνεις χωρίς να σκρολάρεις στις ατέλειωτες φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει.

Ακόμη, θα προσφέρεται η επιλογή να τοποθετήσεις μόνος σου τη χρονολογία στις φωτογραφίες, κάτι αρκετά χρήσιμο αν σκανάρεις παλιές φωτογραφίες ή ανεβάζεις παλιά ψηφιακά αρχεία που δεν περιλαμβάνουν τα δεδομένα EXIF. Χρήσιμη, επίσης, και η δυνατότητα να διαγράφεις οριστικά από τον κατάλογο σου φωτογραφίες που βλέπεις μέσα σε ένα album, καθότι μέχρι σήμερα διαγράφονται απλά από το άλμπουμ και όχι από τον λογαριασμό σου.

Όλα τα παραπάνω θα εμφανιστούν στο Google Photos στα επόμενα updates της υπηρεσίας.

[via]



Πηγή