Έρχονται αναφορές ατυχημάτων και μπλόκων τροχαίας

51


Από το 2013 η Google έχει στα χέρια της τη δημοφιλή εφαρμογή πλοήγησης Waze, η οποία είναι γνωστό ότι προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην ενημέρωση των υπολοίπων χρηστών αναφέροντας ακριβώς σε ποια σημεία υπάρχει κάποιο συμβάν στο δρόμο, όπως ατυχήματα, μποτιλιάρισμα, μπλόκο τροχαίας κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε πως θα βλέπαμε αυτά τα στοιχεία και στην υπηρεσία Google Maps αρκετά νωρίτερα, αλλά μόλις τον περασμένο Ιούνιο η Google ξεκίνησε δοκιμές σε μικρή κλίμακα που έβαζαν τους χρήστες στο παιχνίδι για να αναφέρουν προβλήματα στην κυκλοφορία ή έργα στους δρόμους. Τώρα, όμως, έφτασε ο καιρός να περάσει στο επόμενο επίπεδο.

Όπως μπορείτε να δείτε και στα screenshots από την ιστοσελίδα AndroidPolice, ορισμένοι χρήστες έχουν αρχίσει να βλέπουν ένα νέο κουμπί στο Google Maps, το οποίο τους επιτρέπει να αναφέρουν άμεσα κάποιο ατύχημα ή κάποιο μπλόκο τροχαίας για τον έλεγχο της ταχύτητας με δύο taps. Το συγκεκριμένο κουμπί, πάντως, εμφανίζεται μόνο όταν βρίσκονται σε mode πλοήγησης (navigation).

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν πρόκειται απλά για δοκιμές ή αν βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ενσωμάτωση τέτοιων λειτουργιών και στο Google Maps, αλλά υποθέτουμε ότι η πλειοψηφία των χρηστών θα το έβρισκε αρκετά χρήσιμο.

[via]



Πηγή