Ίσως βρήκε λύση για το θέμα του 5G στις μελλοντικές συσκευές της

10


Η προδιαγεγραμμένη πορεία της HUAWEI προς την κορυφή (σύμφωνα πάντοτε με τις πωλήσεις και την δυναμική της εταιρείας ως εκείνο το σημείο), διεκόπη βάναυσα από τις κυρώσεις που της επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα η κινέζικη εταιρεία να χάσει την πρόσβαση σε τεχνολογίες αμερικανικής προελεύσεως ή/και συνεργατών των ΗΠΑ. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η HUAWEI κατάφερε μέσα από τεράστιες επενδύσεις να καλύψει το κενό που άφησε η απαγόρευση χρήσης των υπηρεσιών – εφαρμογών της Google, ενώ βρήκε πρόσβαση και στα κορυφαία chipsets με μοναδικό αγκάθι την μη υποστήριξη δικτύων 5G.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και πριν από μερικούς μήνες δεν υπήρχε και τόσο μεγάλος καημός για την μη υποστήριξη των δικτύων 5G, μιας και η κάλυψη σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που περιμέναμε (ή που υποσχόταν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών). Όσο περνά ο καιρός, όμως, η επέκταση των δικτύων 5G θα γίνεται με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς και σχετικά σύντομα τα 4G smartphones θα θεωρούνται παρωχημένα.

Ήταν αναμενόμενο ότι η HUAWEI θα προσπαθούσε να βρει κάποια λύση για να μπορέσει να τοποθετήσει 5G modems στα smartphones της και φαίνεται ότι αυτή δεν είναι άλλη από την κατασκευή των δικών της. Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες MyDrivers και DigiTimes Asia, η HUAWEI έχει καταθέσει αίτηση για την κατοχύρωση πατέντας που περιγράφει ορισμένα από τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις μηχανές υπεριώδους λιθογραφίας (EUV), αλλά και στην ίδια την διαδικασία της λιθογραφίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από την αρμόδια αρχή της Κίνας και δεν έχει ξεκαθαριστεί αν έχει όντως τις δυνατότητες να κατασκευάσει την δική της ολοκληρωμένη μηχανή υπεριώδους λιθογραφίας, η οποία συνήθως έχει μέγεθος όσο ένα σχολικό λεωφορείο και περιλαμβάνει 100.000+ εξαρτήματα. Γίνεται αναφορά, ωστόσο, στην βελτίωση ορισμένων θεμάτων που αφορούν την διαδικασία της λιθογραφίας και την καταπολέμηση τους με τη χρήση μιας πιο ενιαίας πηγής φωτός.

Ο μοναδικός κατασκευαστής τέτοιων μηχανών παγκοσμίως είναι η ολλανδική ASML και ως γνωστόν, οι ΗΠΑ έχουν μπλοκάρει τις εξαγωγές στην Κίνα. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η HUAWEI θα καταφέρει να κατασκευάσει EUV μηχανή και να υλοποιήσει την δική της διαδικασία παραγωγής, καθώς έτσι θα μπορούσε να επανέλθει ολοκληρωτικά στο παιχνίδι και να αλλάξει αρκετά την αγορά των smartphones (και όχι μόνο).

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή