Αγωγή κατά της Ρωσίας για την επιβολή εναλλακτικών συστημάτων πληρωμής

9


H Αpple έχει ανοίξει πολλά δικαστικά μέτωπα σχετικά με την πολιτική και τις προμήθειες στο κατάστημα εφαρμογών της App Store. Ύστερα από την δικαστική διαμάχη με την Epic Games για το δημοφιλές game Fortnite στο App Store, η Apple υποχρεούται να επιτρέπει στους προγραμματιστές να συμπεριλαμβάνουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής στο κατάστημα εφαρμογών της. Τώρα, τη σκυτάλη για το επίμαχο θέμα παίρνει και η Ρωσία.

Η Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της Ρωσίας (FAS) αποφάσισε εξίσου ότι η Apple πρέπει να επιτρέπει στους προγραμματιστές των εφαρμογών να προωθούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής για αγορές εντός εφαρμογής σε iPhone. Ωστόσο, η Apple δεν φάνηκε ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την προκείμενη απόφαση.

Η τακτική που χρησιμοποιεί η Apple την τρέχουσα στιγμή είναι να εισπράττει προμήθεια 15% έως 30% για αγορές εντός εφαρμογής που πραγματοποιούνται σε iPhone και iPad. Σημειώνεται ότι το App Store αποτελεί τον μοναδικό τρόπο εγκατάστασης μιας εφαρμογής σε iPhone ή iPad. Αυτή η τακτική της Apple έχει κριθεί πολλάκις ως αντι-ανταγωνιστική από τους αρμόδιους αντιμονοπωλιακούς οργανισμούς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία έδωσε προθεσμία στην Apple έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 για να συμμορφωθεί με την πολιτική, αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός αρνήθηκε να τροποποιήσει τους κανόνες του παρά την απειλή επιβολής προστίμου.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή