Αν σερφάρετε τη νύχτα, αυτό το πρόγραμμα θα αλλάξει τη ζωή σας – Newsbeast

5


Έχετε προσέξει ποτέ ότι τα πρόσωπα των ανθρώπων που παίζουν με το κινητό τους στο σκοτάδι αποκτούν μια απόκοσμη μπλε λάμψη;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οθόνες των ηλεκτρονικών μας συσκευών δείχνουν μια χαρά. Είναι βλέπετε σχεδιασμένες να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που κάνει και ο ήλιος μας. Μόνο που εμείς δεν είμαστε σχεδιασμένοι να κοιτάμε τον ήλιο στις 3:00 τα ξημερώματα!

Όσοι υποφέρουν μάλιστα από αϋπνίες, ένας από τους βασικούς λόγους τα τελευταία χρόνια είναι αυτό το εκτυφλωτικό φως της οθόνης, που δίνει στον οργανισμό τα λάθος μηνύματα για την ώρα της ημέρας.

Γι’ αυτό και είναι τόσο σημαντικό αυτό που κάνει το f.lux, κάτι απλό μεν, εξαιρετικά σημαντικό δε. Αλλάζει ουσιαστικά το χρώμα της οθόνης ώστε να προσαρμόζεται στην εκάστοτε ώρα της ημέρας, θερμό τη νύχτα και εκτυφλωτικό τη μέρα, σαν το ηλιακό φως.

Κάτι που πλέον κάνουν βέβαια όλα τα λειτουργικά συστήματα (και Windows και iOS) με το «Night Mode», φιλτράρουν το μπλε φως της οθόνης δηλαδή, μόνο που το f.lux το κάνει καλύτερα. Και το κάνει και σε φορητές συσκευές πια.

Με το f.lux θα κοιμάσαι καλύτερα και θα βιώνεις καλύτερες νυχτερινές εμπειρίες στη συσκευή σου. Η οθόνη μοιάζει με τα φίλτρα του με την εκάστοτε φωτιστική συνθήκη στην οποία βρίσκεσαι: το βράδυ, αποκτά την αίσθηση του εσωτερικού φωτισμού και τη μέρα επανέρχεται στην «ηλιακή» της λειτουργία.

Πες απλώς στο f.lux τι είδους φωτισμό έχεις και πού ζεις. Και άσε το μετά να κάνει όλα τα άλλα αυτόματα. Κι αν σοκαριστείς αρχικά με την κιτρινωπή απόχρωση που θα πάρει η οθόνη, τα μάτια σου θα λατρέψουν τελικά την αλλαγή.





Πηγή