Categories: Apple

Αποκαλυπτήρια για την τεχνολογία των ηλεκτρικών οχημάτων


Όταν ο Lei Jun, CEO και ιδρυτής της Xiaomi, ανακοίνωνε το 2021 ότι ο μεγάλος στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει το δικό της ηλεκτρικό όχημα, κανείς δεν πίστευε πως θα προχωρούσε τόσο γρήγορα την ανάπτυξη του. Η εταιρεία έχει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ειδικά αφιερωμένη στην τεχνολογία του Xiaomi EV (σ.σ. το επίσημο brand για τα ηλεκτρικά οχήματα) στις 28 Δεκεμβρίου 2023 στην Κίνα και στο poster βλέπουμε το σασί ενός οχήματος.

Στην ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter), ο Lei Jun ξεκαθαρίζει ότι θα μιλήσουν αποκλειστικά για την τεχνολογία και όχι για προϊόντα, άρα δύσκολα θα δούμε κάποιο ολοκληρωμένο όχημα. Το πιθανότερο είναι πως θα αποκαλυφθούν λεπτομέρειες σχετικά με τον κινητήρα, τους αισθητήρες και την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη γενικότερη λειτουργία (π.χ. αυτόνομη οδήγηση) των τριών μοντέλων που ετοιμάζει (SU7, SU7 Pro, SU7 Max).

Από προηγούμενες φήμες έχει ακουστεί ότι το πρώτο Xiaomi Car θα είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές ελαστικών (245/45 R19 ή 245/40 R20), αισθητήρα LiDAR για αυτόματη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, αισθητήρα αναγνώρισης προσώπου για βιομετρικό ξεκλείδωμα, μεγάλη κεντρική οθόνη για έλεγχο όλων των συστημάτων και λειτουργιών, επιλογή για κινητήρα 220KW (μόνο πίσω κίνηση) ή 449KW (κίνηση σε όλους τους τροχούς), μπαταρία LFP της BYD με χωρητικότητα 73.6 kWh (αυτονομία έως 668km) ή 101 kWh (αυτονομία έως 800km) και λειτουργικό σύστημα HyperOS.

Το τμήμα Xiaomi EV απασχολεί περισσότερους από 3400 μηχανικούς και έχει γίνει επένδυση που ξεπερνά το $1.4 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια. Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή, παρόλα αυτά, ο Lei Jun αισιοδοξεί πως θα καταφέρει να ανταγωνιστεί επάξια τόσο την Tesla, όσο και τους αρκετούς άλλους κατασκευαστές από την Κίνα.



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Σαν σήμερα 17 Μαΐου: Ανακαλύπτεται ο μηχανισμός των Αντικυθήρων – Ο πρώτος υπολογιστής υπήρχε στην Ελλάδα τον 2ο αιώνα π.Χ.

Σαν σήμερα 17 Μαΐου: Ανακαλύπτεται ο μηχανισμός των Αντικυθήρων – Ο πρώτος υπολογιστής υπήρχε στην…

5 ώρες ago

Η νέα λειτουργία στο iPhone που τα αλλάζει όλα -Πώς διορθώνει το μεγαλύτερο πρόβλημα στο αυτοκίνητο

H Google δεν είναι ο μόνος τεχνολογικός κολοσσός που ανακοινώνει νέες λειτουργίες για χρήση στο…

10 ώρες ago

Τα νέα iPad Pro και iPad Air διαθέσιμα σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Τα νέα iPad Pro (Μ4) και iPad Air (Μ2), μαζί με τα κορυφαία αξεσουάρ Apple…

12 ώρες ago

Ο RetroArch emulator φέρνει παιχνίδια από 50+ κονσόλες σε iPhone και iPad

Αφότου η Apple αποφάσισε να χαλαρώσει την πολιτική του App Store προκειμένου να επιτρέψει εφαρμογές…

12 ώρες ago

Ποτό χωρίς μεθύσι; Αυτό υπόσχεται ένα νέο βρώσιμο gel!

Πώς θα σας φαινόταν αν θα μπορούσατε να βγείτε έξω με τους φίλους σας, να…

12 ώρες ago

Netcompany-Intrasoft: Παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης του ΤΕΕ

Η Netcompany-Intrasoft, μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany Group A/S, ηγούμενη κοινοπραξίας, ολοκλήρωσε το εμβληματικό έργο…

13 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.