Αστυνομικοί αγνόησαν ληστεία γιατί προσπαθούσαν να πιάσουν ένα…Snorlax

10


Δύο αστυνομικοί στο Λος Άντζελες (LAPD), ο Louis Lozano και ο Eric Mitchell απολύθηκαν από τις δουλειές τους το 2017, καθώς, όπως ανακαλύφθηκε, δεν ανταποκρίθηκαν σε κλήση ληστείας επειδή προσπαθούσαν να πιάσουν ένα Snorlax, παίζοντας Pokémon GO.

Τα ευρήματα που οδήγησαν στην απόφαση της απαλλαγής των καθηκόντων των δύο αστυνομικών επήλθαν από το διαθέσιμο ψηφιακό σύστημα βίντεο (DICVS) που υπήρχε στο αστυνομικό όχημα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας του ντετέκτιβ McClanahan διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δύο αξιωματικών είχε ειδοποιήσει τον συνεργάτη του ότι ένα Snorlax είχε εμφανιστεί σε κοντινή τοποθεσία. Οι αστυνομικοί δεν ανταποκρίθηκαν σε κλήση του ασύρματου για ληστεία σε εξέλιξη στο εμπορικό κέντρο Crenshaw, παρότι βρίσκονταν ήδη στην περιοχή.

Το DICVS κατέγραψε τους δύο αξιωματικούς να συζητούν για τα Pokémon τα επόμενα 20 λεπτά μετά το περιστατικό της ληστείας.

Προς υπεράσπισή του, ο αξιωματικός Lozano ισχυρίστηκε ότι είχε αποφασίσει να μην παρευρεθεί στην κλήση της ληστείας, καθώς δεν άκουσε τον αρχηγό Davenport. Οι αστυνομικοί προφανώς προσπάθησαν να αρνηθούν στην αρχή ότι έπαιζαν Pokémon Go ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή