Αυτό που θέλει να κάνει η Axon θα αλλάξει τον τρόπο παρακολούθησης της αστυνομίας

10


Η Axon είναι σήμερα η εταιρία που ήταν γνωστή ως Taser και άλλαξε πιθανότατα επωνυμία εξαιτίας των αμφιλεγόμενων ηθικά και νομικά προϊόντων παρακολούθησης.

Και τώρα περνά σε μια ακόμα αμφιλεγόμενη κίνηση, ένα σύστημα αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας! Το οποίο σκοπεύει να φορέσει σε κάθε περιπολικό και κάμερα αστυνομικού των ΗΠΑ.

Στο ανακοινωθέν της, ενημερώνει πως σκοπεύει να εφαρμόσει την τεχνολογία, που ονομάζει ALPR, στις «μελλοντικές εκδοχές» των καμερών που υπάρχουν ήδη στα περιπολικά οχήματα. Σε πρώτη φάση τουλάχιστον.

Κάμερες που παρέχει φυσικά η ίδια μέσω της φίρμας Axon Fleet. Και κάμερες που σκοπεύει να εφοδιάσει με την αμφιλεγόμενη τεχνολογία στην αμέσως επόμενη ενημέρωσή τους.

Το εργαλείο θα επιτρέπει στο περιπολικό να επεξεργάζεται το βίντεο με τις πινακίδες κυκλοφορίας μέσω laptop, έχοντας αμέσως τα διαθέσιμα στοιχεία του κατόχου. Κάτω από «ιδανικές συνθήκες», όπως λέει, συνθήκες που εξαρτώνται από τον φωτισμό, την απόσταση και την ταχύτητα κίνησης του οχήματος, η Axon ισχυρίζεται ότι το σύστημά της «προσεγγίζει την ακρίβεια του 100%».

Ακόμα και τα χαρακτηριστικά του οχήματος μπορεί να αναγνωρίσει, κάτι που την κάνει ακόμα καλύτερο σύμβουλο στην πρόληψη του εγκλήματος.

Το ALPR έχει ζήσει τις δικές του στιγμές κατακραυγής, καθώς ακτιβιστικές οργανώσεις μιλούσαν από την πρώτη στιγμή για κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών ελευθεριών του πολίτη…





Πηγή