Βόλτα στον πλανήτη Δία με το Juno και μουσική από τον Vangelis

17


Η NASA δημοσίευσε ακόμη ένα τρομερά εντυπωσιακό video από το πέρασμα του διαστημικού σκάφους Juno από τον πλανήτη Δία, το οποίο “έντυσε” με το εξίσου πανέμορφο soundtrack του Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis). Το video ξεκινά με τις εικόνες που τράβηξε τον περασμένο μήνα από τον Γανυμήδη (ο μεγαλύτερος δορυφόρος του Δία) και συνεχίζεται με υλικό από τον πλανήτη, που φυσικά έχει βελτιστοποιηθεί από την υπηρεσία με διάφορες τεχνικές για να πάρουμε αυτό το απίθανο τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Scott Bolton, επικεφαλής ερευνητής του Southwest Research Institute για το Juno,

Το συγκεκριμένο video μας δείχνει πόσο βαθιά μπορεί να φτάσει η εξερεύνηση του Διαστήματος. Φανταστείτε πως θα ήταν να βρίσκεστε σε τροχιά γύρω από τον Δία και να περνάτε δίπλα από τα παγωμένα φεγγάρια του. Σήμερα, καθώς μπαίνουμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι αποκτούν τη δυνατότητα να επισκέπτονται το Διάστημα μπαίνοντας σε τροχιά γύρω από τη Γη, η φαντασία μας πηγαίνει δεκαετίες μπροστά σε καιρούς όπου θα μπορούμε να επισκεφθούμε εξωγήινους κόσμους μέσα στο Ηλιακό Σύστημα μας.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η NASA επέκτεινε την αποστολή του Juno μέχρι το Σεπτέμβριο του 2025 και το επόμενο μεγάλο ορόσημο θα είναι το πέρασμα του από τον δορυφόρο Ευρώπη.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή