Διαθέσιμη η έκδοση του web browser για περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας [Videos]

12


Ήταν αναμενόμενο ότι η Google θα κυκλοφορούσε κάποτε μια έκδοση του Chrome browser για VR headsets και η αρχή γίνεται από τώρα για τις συσκευές Daydream View και Lenovo Mirage Solo.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Chrome browser συμπεριφέρεται σχεδόν όπως η desktop έκδοση, απλά ο χρήστης δεν χρειάζεται να βγει από το περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει ιστοσελίδες, να συγχρονίσει τον λογαριασμό του για να συνεχίζει απ’ όπου έμεινε από κάποια άλλη συσκευή που χρησιμοποιεί, να πραγματοποιεί φωνητική αναζήτηση, να πλοηγηθεί σε Incognito mode κλπ.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιες “VR πινελιές“, όπως το Cinema mode που βελτιστοποιεί τα web videos για παρακολούθηση σε VR headset, ενώ εξυπακούεται ότι υποστηρίζει το πρότυπο WebVR για να παρακολουθείς όλες τις web-based VR εμπειρίες που έχουν δημιουργηθεί κατά καιρούς.

Μένει να δούμε αν θα λανσαριστεί γενικά έκδοση Chrome VR για περισσότερα VR headsets ή αν θα περιοριστεί η κυκλοφορία του μόνο σε αυτά που είναι συμβατά με τη πλατφόρμα Daydream.

[Google]



Πηγή