Διαθέσιμο με Freeform, Apple Music Sing και Advanced Data Protection

23


Διαθέσιμες εδώ και λίγη ώρα οι νέες εκδόσεις των λειτουργικών συστημάτων της Apple για iPhone, iPad, Mac, Apple Watch, Apple TV και HomePod, με την εταιρεία να λανσάρει αντίστοιχα τα iOS 16.2, iPadOS 16.2, macOS 13.1 Ventura, watchOS 9.2, tvOS 16.2 και HomePod 16.2.

Ξεκινώντας με τα iOS 16.2 και iPadOS 16.2, αμφότερα φέρνουν αρκετές νέες λειτουργίες με σημαντικότερες όλων την εφαρμογή Freeform, έναν καμβά όπου μπορείς να δημιουργείς κολάζ από οτιδήποτε (links, εικόνες, σχέδια, αρχεία, stickers κλπ.) και σε συνεργασία με φίλους σου, την λειτουργία Apple Music Sing για να διοργανώνεις βραδιές καραόκε με την βοήθεια της μουσικής υπηρεσίας, αλλά και το νέο σύστημα Advanced Data Protection για την υπηρεσία iCloud που ενισχύει ακόμη περισσότερο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των δεδομένων του χρήστη φέροντας end-to-end κρυπτογράφηση σχεδόν στα πάντα. Ειδικά για το iPad να αναφέρουμε ότι ανοίγει η υποστήριξη της λειτουργίας Stage Manager και σε εξωτερικές οθόνες, και μάλιστα με drag-and-drop για αρχεία, παράθυρα κλπ.

Σε ό,τι αφορά το macOS 13.1 Ventura, έρχεται και σε αυτό η εφαρμογή Freeform, το σύστημα Advanced Data Protection για το iCloud, επιλογή για ήχο στην εφαρμογή Find My απ’ όπου εντοπίζεις τις Apple συσκευές σου, βελτιωμένη αναζήτηση στα Messages και πολλές επιδιορθώσεις μικροπροβλημάτων.

Στο tvOS 16.2 προστίθεται η λειτουργία Apple Music Sing, αλλά μόνο για την φετινή έκδοση του Apple TV 4K, previews για την υπηρεσία Apple TV+, προτεινόμενα με βάση το ιστορικό παρακολούθησης και ορισμένες μικροαλλαγές που διευκολύνουν ακόμη περισσότερο την πλοήγηση στο περιβάλλον χρήσης.

Για το watchOS 9.2 η σημαντικότερη προσθήκη είναι το Race Route, μια λειτουργία που ενδιαφέρει κυρίως όσους τρέχουν σε εξωτερικούς χώρους και τους ποδηλάτες, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να τρέξουν «εναντίον» του εαυτού τους (με βάση κάποια παλαιότερη επίδοση).

Τέλος, το HomePod 16.2 φέρνει κάποιες βελτιώσεις στην απόδοση και την επικοινωνία με τις συμβατές συσκευές.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή