Δοκιμές για δημοσίευση long-form κειμένων στο Twitter

31


Εν μέσω των υποσχέσεων που ξεκίνησε να μοιράζει ο Elon Musk στους υπόλοιπους μετόχους της Twitter (σ.σ. κάνει λόγο για τετραπλασιασμό του αριθμού των χρηστών μέσα στα επόμενα χρόνια), η γνωστή ερευνήτρια Jane Manchun Wong εντόπισε ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό που πιθανότατα θα δούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο κοινωνικό δίκτυο.

Στα screenshots που δημοσίευσε η Wong φαίνεται ότι γίνονται δοκιμές για σύνταξη και δημοσίευση μεγάλων άρθρων, αντί για σύντομων tweets που είναι και το βασικό format στο οποίο στηρίχθηκε η ανάπτυξη (και η ύπαρξη γενικότερα) του Twitter. Η λειτουργία Twitter Article ή Twitter Note θα δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα σύνταξης πλήρους κειμένου με τίτλο και επιλογές formatting, ενώ θα επιτρέπει την ενσωμάτωση έως 4 φωτογραφιών, ενός GIF και ενός video.

Σε γενικές γραμμές θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο Facebook Notes και θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για τους δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη βάση ακόλουθων χωρίς να τους στέλνουν σε άλλες ιστοσελίδες με links. Μένει να δούμε την τελική μορφή του Twitter Article και φυσικά αν θα είναι διαθέσιμη η λειτουργία σε όλους τους χρήστες ή αν θα αφορά αποκλειστικά τους συνδρομητές του Twitter Blue.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή