Δοκιμές για cloud backup των συνομιλιών με end-to-end κρυπτογράφηση

12


Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp έχει προνοήσει για την ασφάλεια των χρηστών της πλατφόρμας της και έχει κρυπτογραφήσει τα μηνύματα τους, ωστόσο, αυτή η λειτουργία αφορά μόνο τα ενεργά μηνύματα στην εφαρμογή. Αναφορικά με τα αντίγραφα του ιστορικού των συνομιλιών που αποθηκεύονται στο iCloud ή στο Google Drive, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κρυπτογραφήσει εξίσου και αυτά στο κοντινό μέλλον.

Σύμφωνα με το XDA Developers, η WhatsApp είχε κυκλοφορήσει μία δοκιμαστική λειτουργία κρυπτογράφησης για την πλατφόρμα της που προστατεύει το ιστορικό των συνομιλιών των χρηστών στο iCloud ή στο Drive. Επέτρεψε σε επιλεγμένους χρήστες να κλειδώσουν δοκιμαστικά τις εφεδρικές συνομιλίες τους και τα αρχεία που συμπεριλαμβάνονταν με έναν κωδικό πρόσβασης.

Η εν λόγω κρυπτογράφηση που διατέθηκε δοκιμαστικά για λίγες ημέρες, λειτουργούσε όχι μόνο σε αντίγραφα ασφαλείας στο cloud, αλλά και σε «τοπικά» αντίγραφα ασφαλείας στο τηλέφωνό ή στον διακομιστή.

Οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν τον κωδικό πρόσβασης που επιθυμούν αλλά υπήρχαν ορισμένοι περιορισμοί για λόγους ασφαλείας. Το κλειδί κρυπτογράφησης έπρεπε να έχει μόνο αριθμούς και πεζά γράμματα, τα οποία να είναι μεταξύ «a» και «f». Ωστόσο, οι χρήστες έπρεπε να καταγράψουν οπωσδήποτε κάπου τον κωδικό, καθώς το WhatsApp δεν πρόσφερε κανέναν εναλλακτικό τρόπο ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης.

Η εταιρεία «απέσυρε» την συγκεκριμένη λειτουργία, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα που προέκυψαν και αναμένουμε την κυκλοφορία της στο ευρύτερο κοινό εντός του επερχόμενου διαστήματος.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή