Εντόπισε και έκλεισε «φάρμα» κυβερνητικών trolls στη Νικαράγουα

6


Η Meta κατάφερε να αποκλείσει μια επικίνδυνη συντονισμένη επιχείρηση που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση στην Νικαράγουα. Πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες στη χώρα βοήθησαν στη λειτουργία ενός δικτύου fake λογαριασμών και σελίδων σε Facebook, Instagram, TikTok, Twitter και YouTube και η γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία δημοσίευσε λεπτομέρειες του συγκεκριμένου δικτύου στη μηνιαία αναφορά της.

Εκτός από εκατοντάδες ψεύτικους λογαριασμούς στην πλατφόρμα της, διαχειριζόταν επίσης ένα πολύπλοκο δίκτυο από brands στο Blogspot, το WordPress και το Telegram, όπως ανέφερε η Facebook. Μερικοί ψεύτικοι λογαριασμοί παρουσιάστηκαν ως υποστηρικτές της κυβέρνησης, ενώ κάποιοι φοιτητές πανεπιστημίου, οι οποίοι ηγήθηκαν διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης το 2018.

Το δίκτυο είχε αναφέρει πολλούς ακτιβιστές και επικριτές της κυβέρνησης, επιχειρώντας να τους αποκλείσουν από το περιβάλλον του Facebook. To εν λόγω δίκτυο ξεκίνησε το 2019 να δημοσιεύει ψεύτικους επαίνους για την κυβέρνηση της Νικαράγουα και το κυβερνών κόμμα FSLN.

Η Facebook είπε ότι η προσπάθεια της Νικαράγουας ξεχώρισε επειδή μπόρεσαν να τη συνδέσουν με πολλά κυβερνητικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Αυτό ήταν πραγματικά το πιο κοντινό πράγμα που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε μια επιχείρηση ολόκληρης της κυβέρνησης. Είναι η πρώτη φορά που μπορώ να σκεφτώ ότι έχουμε δει τόσους πολλούς διαφορετικούς θεσμούς να συμμετέχουν», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών επιρροής του Facebook, Ben Nimmo.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Facebook εντόπισε την έναρξη της λειτουργίας το 2018, πράγμα που σημαίνει ότι μεγάλο μέρος της δραστηριότητας παρέμεινε απαρατήρητο για χρόνια. Ο Nimmo σημείωσε ότι ενώ τα συστήματα της εταιρείας μπόρεσαν να ανιχνεύσουν και να απενεργοποιήσουν ορισμένους από τους ψεύτικους λογαριασμούς το 2018, η διαδικασία ήταν «σύνθετη» και χρονοβόρα για διερεύνηση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή