Εξαγοράζει με $1.26 δισ. τη δημιουργό του Sackboy

16


Οι σημαντικές μεταβολές στον χώρο του gaming τους τελευταίους μήνες συνεχίζονται με την ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού Tencent για την πρόθεση εξαγοράς της Sumo Group έναντι $1.26 δισ. Η εταιρεία έχει στην κατοχή της ήδη το 8.75% της βρετανικής Sumo Group και πλέον επιθυμεί να προχωρήσει σε πλήρη εξαγορά για το studio που έχει γίνει γνωστό κυρίως για τα Hitman 2, LittleBigPlanet 3 και Sackboy.

Γράφουμε για πρόθεση της Tencent διότι θα πρέπει πρώτα να λάβει έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal. Ως κινέζικη εταιρεία κάθε κίνηση της αντιμετωπίζεται με μεγάλο σκεπτικισμό και αξίζει να σημειωθεί πως στη παρούσα φάση βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ ούτως ώστε να διατηρήσει τα μερίδια της σε αμερικανικές εταιρείες, όπως είναι οι Epic Games και Riot Games. Τα ζητήματα δεν αφορούν μόνο το εξωτερικό, καθώς η Κίνα μπλόκαρε τον περασμένο μήνα το σχέδιο της Tencent για ενοποίηση των livestreaming ιστοσελίδων – υπηρεσιών Douyu και Huya.

Από την πλευρά της, η Sumo Group έχει δώσει τις ευλογίες της για να προχωρήσει η εξαγορά δια μέσου του μη-εκτελεστικού προέδρου της, κ. Ian Livingstone, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Η επιχείρηση θα επωφεληθεί από το ευρύ οικοσύστημα videogaming της Tencent, με την τελευταία να έχει αποδείξει τον ηγετικό της ρόλο στη βιομηχανία του gaming. Θα βοηθήσει σημαντικά στην μακροπρόθεσμη επιτυχία της Sumo Group.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή