Εξαγόρασε την Parsec με $320 εκατ.

14


Η Unity Technologies, γνωστή προφανώς για την ομώνυμη πολυχρησιμοποιημένη gaming engine, προχώρησε στη μεγαλύτερη εξαγορά της ιστορίας της, καθώς συμφώνησε για να πάρει υπό την ιδιοκτησία της την Parsec έναντι $320 εκατομμύρια. Η τελευταία είναι γνωστή για το πρωτόκολλο peer-to-peer (P2P) game streaming και σε πρώτη ανάγνωση μοιάζει παράξενο μια εταιρεία ανάπτυξης video games να μπαίνει σε τέτοια χωράφια, αλλά η απάντηση βρίσκεται στις δυσκολίες και τις ανάγκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας COVID-19.

Δεν περιμένουμε, λοιπόν, από τη Unity Technologies να προχωρήσει στην ανάπτυξη δική της game streaming υπηρεσίας τύπου Nvidia GeForce Now, Google Stadia ή Amazon Luna (αν και ποτέ δεν ξέρεις…), αλλά περισσότερο να δώσει λύσεις στα gaming studios που αναγκάστηκαν να λειτουργήσουν σε συνθήκες τηλεργασίας. Με την Parsec θα μπορέσουν να προσφέρουν στους δημιουργούς παιχνιδιών τη δυνατότητα να streamάρουν με υψηλή απόδοση και ασφάλεια το περιβάλλον εργασίας τους προκειμένου να προχωρά σε υψηλούς ρυθμούς η ανάπτυξη. Όλοι μας, άλλωστε, γίναμε φέτος μάρτυρες απανωτών αναβολών στις κυκλοφορίες παιχνιδιών που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος λόγω πανδημίας.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι η ομάδα του Stadia ετοίμαζε και αυτή μια δική της παρόμοια λύση workplace streaming για τα gaming studios, αλλά χάθηκε η εμπιστοσύνη των τελευταίων μετά την “κατά λάθος” διαρροή του ακυκλοφόρητου (τότε) Immortals: Fenyx Rising της Ubisoft τον Ιούνιο του 2020.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή