Categories: Internet

Επίσημα το νέο SoC για τις νέες Android ναυαρχίδες


Όπως το περιμέναμε, η Qualcomm προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου flagship SoC με ονομασία Snapdragon 8 Gen2, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στα κορυφαία smartphones που ετοιμάζουν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές συσκευών Android όπως οι Samsung, Xiaomi, OPPO, vivo, Sony, Motorola, HONOR, OnePlus κ.ά.

Το Snapdragon 8 Gen2 είναι κατασκευασμένο σε κλίμακα 4nm και φέρνει σημαντικές αναβαθμίσεις σε σύγκριση με την πρώτη γενιά που γνωρίσαμε πέρυσι. Συγκεκριμένα, διαθέτει octa-core CPU με 1x κύριο πυρήνα Kryo Prime (Cortex-X3) 3.2GHz + 4x πυρήνες υψηλής απόδοσης 2.8GHz + 3x πυρήνες διαχείρισης 2.0GHz, η οποία υπόσχεται έως 35% υψηλότερη απόδοση με έως 40% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση.

Η νέα Adreno GPU υπόσχεται έως 25% υψηλότερη απόδοση και έως 45% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, φέρνει υποστήριξη τεχνολογίας Ray Tracing και είναι η πρώτη που υποστηρίζει το Vulkan 1.3 API μαζί με το OpenGL ES 3.2. Επιπλέον, ο νέος συνεπεξεργαστής Hexagon για διεργασίες Τεχνητής Νοημοσύνης υπόσχεται 60% υψηλότερη απόδοση ανά Watt λειτουργίας σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και η εταιρεία κάνει λόγο για 4.35x φορές μεγαλύτερη ταχύτητα για διεργασίες όπως αναγνώριση προσώπου, αντικειμένων κλπ.

Ακόμη, το Snapdragon 8 Gen2 υποστηρίζει μνήμες RAM LPDDR5X έως 4200MHz (αντί 3200MHz), αποθηκευτικό χώρο UFS 4.0, οθόνες ανάλυσης έως QHD+ 144Hz ή 4K έως 60Hz, εξωτερικές οθόνες ανάλυσης έως 4K/60Hz (10-bit Rec. 2020 color, HDR10+, Dolby Vision), αλλά και streaming σε ανάλυση έως 8K στα 60fps με ενεργό HDR.

Σε ό,τι αφορά τις κάμερες, η Qualcomm αναφέρει ότι οι αισθητήρες της Sony και της Samsung (200MP) έχουν βελτιστοποιηθεί για να συνεργάζονται με το νέο Snapdragon ISP (18-bit) του Snapdragon 8 Gen2 SoC που μπορεί να υποστηρίξει ταυτόχρονη λειτουργία έως 3 αισθητήρων 36MP (30fps) ή έως έναν αισθητήρα 200MP. Για τους αισθητήρες 108MP υπόσχεται μηδενική καθυστέρηση στο κλείστρο της κάμερας. Στη λήψη video φτάνουμε σε ανάλυση 8K HDR / 30fps με ταυτόχρονη λήψη φωτογραφιών 64MP, 4K / 120fps, 720p / 960fps, υποστήριξη προτύπων HDR10+, HLG και Dolby Vision.

Τέλος, το Snapdragon 8 Gen2 περιλαμβάνει το νέο Snapdragon X70 modem με υποστήριξη δικτύων 5G mmWave και sub-6GHz για ταχύτητες downlink έως 10Gbps και uplink έως 3.5Gbps, υποστήριξη dualSIM με ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο (5G + 5G ή 5G + 4G). Στα πλεονεκτήματα και το σύστημα FastConnect 78000 που φέρνει υποστήριξη για το πρότυπο WiFi 7 με ταχύτητες έως 5.8Gbps, αλλά και Bluetooth 5.3.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις επιδόσεις του Snapdragon 8 Gen2 στο Ray Tracing μέσα από το παρακάτω demo της OPPO:

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά γρήγορα αλλά το «κλειδί» για μεγαλύτερη πρόοδο είναι η πραγματοποίηση οργανωτικών αλλαγών

Η τεχνητή νοημοσύνη προχωρά γρήγορα αλλά το «κλειδί» για μεγαλύτερη πρόοδο είναι η πραγματοποίηση οργανωτικών…

2 ώρες ago

62χρονη σώθηκε από τον πιο επικίνδυνο καρκίνο χάριν στην Τεχνητή Νοημοσύνη!

Όπως εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, η Τεχνητή Νοημοσύνη ήταν κάτι για το οποίο η Dianne…

5 ώρες ago

Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε την AI ως ένα νέο «είδος»;

Ο επικεφαλής του τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει πραγματικά…

6 ώρες ago

Η NASA μας δείχνει με ποιον τρόπο επικοινωνεί σε απόσταση 25 δισ. χιλιομέτρων!

Για πρώτη φορά, το Deep Space Network της NASA, το οποίο επικοινωνεί με το θρυλικό…

6 ώρες ago

Αυτό το τανκ των ΗΠΑ κινείται με AI και διαθέτει…πράσινα μάτια [Video]

Σε περίπτωση που νομίζατε ότι το μέλλον των συσκευών με Τεχνητή Νοημοσύνη δεν ήταν ήδη…

6 ώρες ago

Το Windows 10 αυξάνει το μερίδιο του, με το Windows 11 να υποχωρεί

Τον περασμένο μήνα, η Statcounter ανέφερε μια αξιοσημείωτη μείωση του μεριδίου αγοράς του Windows 11…

6 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.