Επίσημα το πρώτο smartwatch με δυνατότητα μέτρησης αρτηριακής πίεσης

42


Ακόμα μία αποκάλυψη σήμερα από τη HUAWEI για την αγορά της Κίνας. Εκτός από το αναδιπλούμενο HUAWEI P50 Pocket, η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το HUAWEI Watch D, το πρώτο smartwatch που προσφέρει τη δυνατότητα μέτρησης της αρτηριακής πίεσης.

Εμφανισιακά ξεφεύγει από αυτά που είχαμε συνηθίσει στη σειρά Watch GT, καθώς διαθέτει ορθογώνια οθόνη 1.64’’ AMOLED ανάλυσης 456 x 280, και παραπέμπει περισσότερο στο Watch Fit. Ανάμεσα στην πληθώρα αισθητήρων παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας (καρδιακός παλμός, οξύμετρο, ηλεκτροκαρδιογράφος), ξεχωρίζει φυσικά το σύστημα μέτρησης της αρτηριακής πίεσης που περιλαμβάνει μικροβαλβίδα 40kPa και ενισχύεται από αλγόριθμο AI.

Κατά τ’ άλλα, το HUAWEI Watch D προσφέρει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα κλασικό smartwatch. Το λειτουργικό σύστημα είναι το HarmonyOS και περιλαμβάνει 70 προγράμματα εκγύμνασης.

Θα κυκλοφορήσει από τις 26 Δεκεμβρίου 2021 στην Κίνα σε τιμή περίπου €415.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed/ στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή