Επίσημα το VR headset από τους δημιουργούς του TikTok

25


Η ByteDance, ιδιοκτήτρια του TikTok, εισέρχεται πλέον και στον χώρο των VR headsets θέλοντας να μπει για τα καλά στο μάτι της Meta και να διεκδικήσει το δικό της μερίδιο στην ανερχόμενη αγορά. Μέσω της θυγατρικής Pico, η εταιρεία παρουσίασε το Pico 4, ένα VR headset με τεχνικά χαρακτηριστικά αρκετά κοντά (αν όχι καλύτερα) σε αυτά του Meta Quest 2 και με τιμή €429 (128GB) και €499 (256GB) για την Ευρώπη.

Ξεκινώντας από τον σχεδιασμό, η Pico τονίζει ότι το βάρος (περίπου €500gr) κατανέμεται ισόποσα προς όλες τις πλευρές του για άνετη πολύωρη χρήση και έχει επιλέξει ειδικό τύπο γυαλιού για να κάθονται οι οθόνες κοντά στα μάτια του χρήστη.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Pico 4 διαθέτει δύο οθόνες 2.56’’ LCD ανάλυσης 2K+ για κάθε μάτι (1200ppi) με γωνία θέασης 105º και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90Hz, επεξεργαστή Snapdragon XR2, 8GB μνήμη RAM, 128GB/256GB αποθηκευτικό χώρο, κεραίες WiFi 6 και Bluetooth 5.1, 2x ηχεία stereo με υποστήριξη Spatial Audio, 2x μικρόφωνα, μπαταρία 5300mAh με υποστήριξη φόρτισης σε ισχύ 20W (υπόσχεται πολύωρη αυτονομία) και λειτουργικό σύστημα Peak OS 5.0.

Η εταιρεία αναφέρει πως το Pico 4 διαθέτει υψηλής ακρίβειας σύστημα παρακολούθησης του περιβάλλοντος και σε συνδυασμό με το οπτικό σύστημα θέσης τεχνολογίας υπερύθρων μπορεί να μεταφράζει τις κινήσεις του χρήστη από τον πραγματικό κόσμο στον εικονικό χωρίς απόκλιση. Επιπλέον, θα πωλείται ξεχωριστά motion tracker που θα μπορείς να δέσεις στα πόδια σου για να συλλαμβάνεται οποιαδήποτε κίνηση. 

Το Pico 4 χαρακτηρίζεται ως αυτόνομη VR συσκευή, επομένως, δεν χρειάζεται σύζευξη με υπολογιστή για να το χρησιμοποιήσεις, αλλά προσφέρεται η δυνατότητα για όποιον το επιθυμεί. Σημειώνεται ότι η ByteDance συνεργάζεται με τους σημαντικότερους developers VR τίτλων για την υποστήριξη των δημιουργιών τους στο Pico 4.

Η κυκλοφορία του Pico 4 ξεκινά στην Ευρώπη στις 18 Οκτωβρίου 2022.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή