Επιβεβαίωσε το τεράστιο χακάρισμα που έβγαλε στη φόρα τον πηγαίο κώδικα

21


Η πλατφόρμα του Twitch επιβεβαίωσε ότι υπέστη μία σημαντική παραβίαση δεδομένων από χάκερ, ο οποίος απέκτησε πρόσβαση στους διακομιστές της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος του Twitch με ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε:

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έγινε παραβίαση δεδομένων. Οι ομάδες μας εργάζονται εκτάκτως για να κατανοήσουν την έκταση της. Θα ενημερώσουμε την κοινότητα, μόλις έχουμε διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες.

Το Twitch παραδέχτηκε ότι χάκερ μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα που εκτέθηκαν κατά λάθος στο διαδίκτυο λόγω ενός σφάλματος που προέκυψε στο Twitch κατά την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός server, το οποίο με τη σειρά του «επέτρεψε» την εισβολή ενός κακόβουλου third-party λογισμικού. Η εταιρεία προσέθεσε ότι δεν έχει «καμία ένδειξη για διαρροή των διαπιστευτηρίων της σύνδεσης» και ότι «δεν έχουν εκτεθεί πλήρως οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών».

Μέχρι στιγμής, έχουν διαρρεύσει δεδομένα που περιλαμβάνουν τον πηγαίο κώδικα του Twitch, ένα ακυκλοφόρητο Steam της Amazon Game Studios και πληροφορίες για τις πληρωμές των δημιουργών.

Η διαρροή χαρακτηρίστηκε ως Part One, υποδηλώνοντας ότι πιθανότατα υπάρχουν και άλλες. Ωστόσο, φαίνεται ότι η προκείμενη διαρροή δεδομένων δεν περιλαμβάνει κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ή email των χρηστών του Twitch. Ενδεχομένως, ο χάκερ επικεντρώθηκε στην κοινή χρήση των εργαλείων και των πληροφοριών της εταιρείας του Twitch και όχι σε κώδικα που περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία των λογαριασμών.

Βέβαια, θα συνιστούσαμε καλού-κακού να προβείτε σε αλλαγή του κωδικού πρόσβασής σας στην υπηρεσία και να ενεργοποιήσετε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (Τwo-Factor Authentication).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή