Επιτυχημένη η επανδρωμένη εκτόξευση της Κίνας [Video]

12


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη εκτόξευση της Κίνας με επανδρωμένο διαστημικό σκάφος μετά από 5 χρόνια, καθώς πριν από μερικές ώρες ο πύραυλος Long March-2F προώθησε το Shenzhou-12 για το ταξίδι του προς τον υπό κατασκευή διαστημικό σταθμό της χώρας.

Οι αστροναύτες Nie Haisheng, Liu Boming και Tang Hongbo θα παραμείνουν στο Διάστημα για περίπου τρεις μήνες προκειμένου να προετοιμάσουν το βασικό module του διαστημικού σταθμού (Tianhe) για να υποδεχθεί τα νέα modules που θα ολοκληρώσουν σταδιακά την κατασκευή. Στόχος της Κίνας είναι να έχουν έτοιμη την τελική κατασκευή μέσα στο 2022 και στη συνέχεια θα τον εκμεταλλευτούν για την εκτέλεση πειραμάτων σε συνθήκες μικροβαρύτητας.

Η Κίνα έχει εντείνει τις επενδύσεις και τις προσπάθειες της για την εξερεύνηση του Διαστήματος και μάλιστα θα συνεργαστεί με την Ρωσία για μια κοινή επανδρωμένη αποστολή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την δημιουργία ενός δικτύου βάσεων και δορυφόρων στη Σελήνη (θυμίζει το Kosmokrats…). Ίσως αυτή να είναι η απάντηση στις συνεργασίες που έχει ανοίξει η NASA με τον ιδιωτικό τομέα.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή