Επιτυχημένη η πρώτη βόλτα στο Διάστημα με το VSS Unity

13


Ο Sir Richard Branson κέρδισε αυτήν την πρώτη μάχη των δισεκατομμυριούχων στο ποιος θα φτάσει πρώτος στο Διάστημα, καθώς συμμετείχε στη χθεσινοβραδινή αποστολή του VSS Unity της Virgin Galactic. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι το σκάφος δεν έπιασε το υψόμετρο που ορίζεται ως “η αρχή του Διαστήματος” (100km), μιας και κινήθηκε στα 86.1km, αλλά και πάλι τα μέλη του πληρώματος βίωσαν την απώλεια της βαρύτητας και παρατήρησαν την καμπύλη της Γης.

Η πτήση του VSS Unity αποτελεί ορόσημο για τις προσπάθειες που καταβάλει η Virgin Galactic εδώ και 15 χρόνια με σκοπό να δημιουργήσει μια υπηρεσία για τη μεταφορά επιβατών σε αυτά τα ύψη, αλλά και φορτίων στο Διάστημα. Στην αποστολή συμμετείχαν ο Sir Richard Branson, οι πιλότοι Dave Mackay και Michael Masucci, και οι Colin Bennett (επικεφαλής μηχανικός), Beth Moses (επικεφαλής εκπαιδευτής αστροναυτών), Sirisha Bandla (αντίπροεδρος του κυβερνητικού τμήματος έρευνας).

Ο Sir Richard Branson δήλωσε για την εμπειρία

Ονειρευόμουν αυτή τη στιγμή από τότε που ήμουν παιδί, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να με προετοιμάσει για τη θέα της Γης από το Διάστημα. Είμαστε πρωτοπόροι σε μια νέα εποχή εξερεύνησης του Διαστήματος. Ως ιδρυτής της Virgin, είναι τιμή μου να συμμετέχω στις δοκιμές της υπηρεσίας που οραματιζόμαστε.

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να προσφέρουμε αυτήν την εμπειρία σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και με αφορμή αυτήν την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του VSS Unity, ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τις Omaze και Space for Humanity προκειμένου να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά οραματιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ο Elon Musk έχει κλείσει εισιτήριο (αξίας $250,000) για κάποια από τις επόμενες πτήσεις του VSS Unity, ο Jeff Bezos έστειλε τα συγχαρητήρια του, ενώ ο Sir Richard Branson “κληρώνει” δύο θέσεις με τη μορφή διαγωνισμού όποιον ενδιαφέρεται.



Πηγή