Categories: Google

Ερευνητές αναγνώρισαν τα εγκεφαλικά κύτταρα που κάνουν τον καθένα μας ξεχωριστό


Εδώ και αρκετό καιρό οι επιστήμονες προβληματίζονται από την πολυπλοκότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κατανοήσουν και να χαρτογραφήσουν την κυτταρική σύνθεση του οργάνου που τροφοδοτεί το σώμα μας. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουν ανακαλύψει πάνω από 3.000 τύπους εγκεφαλικών κυττάρων στον ανθρώπινο εγκέφαλο, καθώς και το πώς αυτές οι συνδέσεις μεταξύ τους καθιστούν τον κάθε άνθρωπο μοναδικό.

Οι νεότερες μελέτες βασίστηκαν σε προηγούμενες έρευνες, οι οποίες είχαν χαρτογραφήσει μόνο τους τύπους των εγκεφαλικών κυττάρων συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου, όπως ο φλοιός. Αυτές οι μελέτες ανίχνευσαν πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους εγκεφαλικών κυττάρων. Ωστόσο, διευρύνθηκε αυτή η γνώση με νέες μελέτες, οι οποίες επέκτειναν τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου σε σχεδόν 100 διαφορετικές περιοχές. Για πολλές από αυτές τις περιοχές, κανείς δεν είχε παρατηρήσει ποτέ το επίπεδο της πολυπλοκότητας τους, όπως λένε οι ερευνητές, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Επιπλέον, τονίζουν ότι ανακάλυψαν πως ακόμη και τα παλαιότερα τμήματα του εγκεφάλου μας, τα οποία θεωρούνταν απλούστερα, είναι τελικά εξαιρετικά πολύπλοκα.

Αυτή η μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του κατάλογου που επικεντρώνεται στην καταγραφή του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου μας, αλλά και του τρόπου με τον οποίο οι συνδέσεις μεταξύ αυτών των κυττάρων μας κάνουν μοναδικούς. Ο κατάλογος περιλαμβάνει προς το παρόν 21 διαφορετικές εργασίες, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά όπως το Science, το Science Advances και το Science Translational Medicine. Μία από αυτές τις άλλες μελέτες διαπίστωσε, επίσης, ότι οι συνδέσεις μεταξύ αυτών των κυττάρων είναι αυτές που καθιστούν τον καθένα μας μοναδικό.

Το να μάθουν περισσότερα γι’ αυτό θα βοηθήσει σίγουρα τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τον ανθρώπινο εγκέφαλο και το πώς έχει εξελιχθεί. Περαιτέρω, οι ερευνητές λένε ότι «όλοι μας ακολουθούμε ένα κοινό μοτίβο», ωστόσο η διαφοροποίηση αυτών των δομικών στοιχείων καθορίζει πραγματικά ποιοι είμαστε. Πρόκειται για μια συναρπαστική εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία ενός ακόμη πιο ολοκληρωμένου καταλόγου του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Επιπλέον, οι ανακαλύψεις αυτές θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα πώς οι εγκεφαλικές παθήσεις επηρεάζουν τους διαφορετικούς εγκεφάλους. Το ταξίδι, πάντως, μόλις ξεκίνησε και υπάρχουν πολλά ακόμη για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες καθώς εμβαθύνουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και στις μοναδικές συνδέσεις μεταξύ των διαφορετικών εγκεφαλικών κυττάρων μας, όπως και στον τρόπο με τον οποίο αυτά τα εγκεφαλικά κύτταρα μαθαίνουν.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Νέα έρευνα φέρνει πιο κοντά την επαναφορά κρυογονικά κατεψυγμένων ανθρώπων!

Το έχουμε δει πολλές φορές σε διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και ενδεχομένως αποτελεί διακαή πόθο…

16 ώρες ago

Διευκρινήσεις για τη διαδικασία από την ACS

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκλογέων της Επιστολικής Ψήφου που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην…

17 ώρες ago

Gaming σε άλλο επίπεδο με SuperWide QD OLED panel, ήχο DTS και πολλά άλλα!

Η Philips παρουσιάζει την πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά premium οθονών 8000. Η Philips 49M2C8900L “τα…

18 ώρες ago

Το Caltech ανέπτυξε τεχνολογία που ίσως μπορεί να διαβάσει τις σκέψεις μας

Όσο και να προσπαθούν (και δυστυχώς βρίσκουν πολλά θύματα) τα διάφορα «μέντιουμ» να μαντέψουν τι…

18 ώρες ago

Ο εμβληματικός Pyramid Head αποκαλύπτεται στην πρώτη εικόνα από τη νέα ταινία Silent Hill!

Το Silent Hill 2 επιστρέφει στις κονσόλες με ένα remake φέτος, αλλά δεν είναι το…

18 ώρες ago

Εξαιρετικό δωρεάν game με αφορμή την έναρξη του Epic Games Store Mega Sale

Ξεκίνησε το Epic Games Store Mega Sale και αυτό σημαίνει ότι τα μυστηριώδη δώρα έχουν…

18 ώρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.