Ευκολία στη χρήση, εξαιρετικός ήχος με τεχνολογία Meridian

13


Το ολοκαίνουριο Soundbar SP11RA της LG Electronics (LG) προσφέρει αξεπέραστες δυνατότητες ενώ ταιριάζει τέλεια με τις LG τηλεοράσεις, αναβαθμίζοντας την ψυχαγωγία σε κάθε χώρο.

Χάρη στον προσεγμένο σχεδιασμό τους, τα LG Soundbar ολοκληρώνουν το εσωτερικό του χώρου αφού κάθε σχεδιαστικό στοιχείο τους έχει ληφθεί προσεκτικά υπόψη ώστε να παρέχουν αρμονία και να προσδίδουν επιπλέον στυλ.

Το SP11RA προσφέρει εξαιρετική ευκολία στη χρήση αφού λειτουργίες όπως η ενεργοποίηση, η ένταση ήχου και οι ρυθμίσεις, μπορούν να ελεγχθούν μέσω ενός τηλεχειριστηρίου τηλεόρασης LG για μέγιστη ευκολία.

Ο εξαιρετικός ήχος που αποδίδει οφείλεται στην τεχνολογία της Meridian, που παρέχει καινοτόμες και κομψές λύσεις ήχου υψηλής απόδοσης που επαναπροσδιόρισαν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη μουσική και τις ταινίες τους. Ούσα πρωτοπόρα στον ήχο υψηλής ανάλυσης και κυρίαρχη στην επεξεργασία ψηφιακού σήματος (DSP), έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών.

Ο αναβαθμισμένος επεξεργαστής AI Alpha 9 (μοντέλο 2021) βοηθά το LG Soundbar να αποδίδει καλύτερα ενώ σε συνδυασμό με τη χρήση λειτουργίας ήχου τηλεόρασης, το AI Sound Pro κάνει τα πάντα να ακούγονται πιο καθαρά και χωρίς παραμόρφωση, ακόμα και από διαφορετικές πηγές περιεχομένου. Παράλληλα, προσαρμόζει τον ήχο ανάλογα με το περιεχόμενο, δημιουργώντας έτσι ακόμη πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης.

Επιπλέον, το νέο μοντέλο αποδίδει ήχο υψηλής ανάλυσης στα 24 bit/192 kHzμ επιτυγχάνοντας πιο ακριβή αναπαραγωγή ήχου. Ταυτόχρονα, ο ήχος 7.1.4 καναλιών, με ισχύς 770 W, τα 2 πίσω ηχεία up-firing και το subwoofer κάνουν το LG Soundbar SP11RA ένα ολοκληρωμένο πακέτο με πανίσχυρο και καθηλωτικό ήχο, για μια surround εμπειρία.

Ακόμη, τα Dolby Atmos και DTS:X προσαρμόζουν τον ήχο γύρω από τον χρήστη για μια πιο ρεαλιστική εμπειρία, ενώ το Dolby Atmos Music προσαρμόζει τους ήχους με ακρίβεια και προσδίδει ακουστικές διαστάσεις στον χώρο, μεταμορφώνοντας την εμπειρία ακρόασης. Αυτή η μεγαλύτερη αίσθηση του χώρου και του βάθους, επιτρέπει στον χρήστη να ακούει την αγαπημένη του μουσική με έναν εντελώς νέο τρόπο.

Το LG Soundbar SP11RA διαθέτει τις δικές του κατοχυρωμένες λειτουργίες ήχου, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από την LG ειδικά για φωνητικά, παιχνίδια και σπορ για ακόμα πιο δυνατό αποτέλεσμα ανάλογα με το περιεχόμενο. Επίσης, τα πίσω ηχεία up-firing, βοηθούν ώστε ο ήχος να ανακλάται στο ταβάνι και στους τοίχους περιβάλλοντας τον χρήστη και προσφέροντας μια ρεαλιστική εμπειρία συμμετοχής στη δράση.

Το AI Room Calibration καθορίζει την καλύτερη διαμόρφωση soundbar για τον εκάστοτε χώρο αφού μόλις τοποθετηθεί το soundbar διορθώνεται αυτόματα η παραμόρφωση του ήχου από διάφορα αντικείμενα στον χώρο μέσα σε μόλις 15 δευτερόλεπτα.

Τέλος, τα LG Soundbar διαθέτουν πλέον την απαραίτητη συμβατότητα για λειτουργία με περισσότερες υπηρεσίες AI, ενώ το HDMI eARC (Βελτιωμένο κανάλι επιστροφής ήχου) επιτρέπει τη μετάδοση ασυμπίεστου ήχου 5.1 ch και 7.1 ch χωρίς απώλειες, καθώς ακόμα και ήχο HBR (υψηλός ρυθμός bit), όπως Dolby Atmos και DTS: X σε συμβατές τηλεοράσεις.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr





Πηγή