Η βιντεοκάμερα των 8.500 ευρώ – Newsbeast

31


Εδώ και χρόνια, η βιομηχανία της τεχνολογίας είναι επικεντρωμένη στη βελτιστοποίηση και την εμπορική εκμετάλλευση της ανάλυσης 8K.

Ως το επόμενο λογικό βήμα από τη σημερινή ανάλυση 4K, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές της αγοράς δίνουν ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στην παραγωγή μοντέλων 8K. Πραγματικών 8K.

Μέσα σε όλα, μια εταιρία ακολούθησε μια διαφορετική στρατηγική. Η Blackmagic Design άφησε κατά μέρος τα 8K για να ασχοληθεί με το επόμενο σύνορο, τα 12Κ!

Και κάποια στιγμή, τον Ιούλιο συγκεκριμένα, ένιωσε έτοιμη να ρίξει στην αγορά ένα σύστημα βιντεοσκόπησης με ανάλυση 12Κ μέσα στο πολυβραβευμένο σώμα της URSA Mini Pro.

Blackmagic URSA Mini Pro 12K τη λένε λοιπόν και έρχεται να κομίσει κάτι ολότελα καινούριο, έναν πραγματικό τεχνολογικό άθλο στον χώρο της κινούμενης εικόνας.

Στην καρδιά της βρίσκεται ένας θηριώδης αισθητήρας 12.288 x 6.480 pixels (12K), που αποδίδει φωτογραφίες 80 ΜΡ και εκμεταλλεύεται την πατενταρισμένη τεχνολογία της Blackmagic, τη βραβευμένη Generation 5 Color Science.

Η Blackmagic όχι μόνο ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα επόμενης γενιάς 12Κ μοντέλα, αλλά το έκανε και με εμφατικό τρόπο, προσφέροντας τεχνικά χαρακτηριστικά που αποτελούν όνειρο για τον κλάδο (όπως το frame rate των 220 fps).

Και όλα αυτά στην εντελώς προσιτή -γι’ αυτό που είναι- τιμή των 9.995 δολαρίων (8.540 ευρώ). Είναι μια μηχανή λήψης που προορίζεται αποκλειστικά για τους επαγγελματίες της εικόνας, γι’ αυτό και συναντάμε ένα σωρό αξεσουάρ που στέλνουν τη λειτουργικότητά της στα ύψη.

Πώς να μην τη χαιρετίσει ο τεχνολογικός κόσμος ως την πιο προωθημένη τεχνολογικά ψηφιακή βιντεοκάμερα όλων των εποχών;





Πηγή