Η δημιουργός του PUBG ετοιμάζουν έναν νέο επικό κόσμο φαντασίας

16


Ο περισσότερος κόσμος αναγνωρίζει την Κrafton ως τη δημιουργό του PUBG, κάτι απολύτως λογικό αν λάβει κανείς υπόψιν την εκτόξευση που έφερε γενικότερα στην κατηγορία των battle royale παιχνιδιών. Η εταιρεία ετοιμάζει, μάλιστα, και τη νέα έκδοση του παιχνιδιού με τίτλο PUBG: New State, αλλά οι ανησυχίες της δεν περιόριζονται μόνο σε αυτό το είδος.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα The Verge, η Krafton επιθυμεί να φέρει την επανάσταση και στον χώρο των fantasy RPGs, καθώς έχει πάρει στα χέρια της τα δικαιώματα του βιβλίου The Bird That Drinks Tears του Κορεάτη Lee Yeong-do με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα σειρά φαντασίας που θα επεκταθεί γενικότερα στην κατηγορία των multimedia (π.χ. games, τηλεοπτικές ή/και κινηματογραφικές παραγωγές, anime)

Σε αυτήν την πρώιμη φάση, η Krafton ονομάζει το όλο εγχείρημα “Project Windless” και ήδη έχουν πιάσει δουλειά στο εικαστικό κομμάτι οι Kwang Jae Son, αλλά και ο Iain McCaig, ο οποίος έχει εργαστεί σε σπουδαίες παραγωγές στο παρελθόν όπως τα Star Wars και Harry Potter. Ο McCaig, μάλιστα, δήλωσε πως του πρότεινε το project ένας φίλος και αφότου έριξε μια ματιά στο βιβλίο του Lee Yeong-do ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που αποφάσισε να αφήσει στην άκρη άλλες δουλειές του για να ασχοληθεί με αυτό.

Το The Bird That Drinks Tears δεν μοιάζει με καμία άλλη ιστορία φαντασίας που έχω διαβάσει. Φέρνει στο προσκήνιο φρέσκες ιδέες και τρόπους εξερεύνησης της ανθρώπινης φύσης και αυτό το καθιστά τρομερά ελκυστικό.

Το πιο γοητευτικό κομμάτι της δουλειάς του Lee Yeong-do είναι η καινοτομία στην προσέγγιση του κόσμου της φαντασίας. Υπάρχουν φυλές όπου τα κοτόπουλα και τα φίδια έχουν ανθρώπινη μορφή, ενώ δεν λείπουν μυθικά τέρατα από την Κορεάτικη κουλτούρα. Κάθε στοιχείο στο βιβλίο του Yeong-do μπορεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό κόσμο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρεις να απεικονίσεις όλα αυτά, αλλά αξίζει η προσπάθεια προκειμένου να αφηγηθούμε τις ιστορίες που βρίθουν από καινοτομίες και παράδοξα.

Προς το παρόν οι δημιουργοί ασχολούνται με μια γενικότερη απεικόνιση του κόσμου, μια “βίβλο” που θα είναι έτοιμη πριν το τέλος του 2021 και έπειτα θα μοιραστεί σε πληθώρα άλλων καλλιτεχνών, σεναριογράφων και σκηνοθετών για να την επεκτείνουν και να εργαστούν επάνω σε αυτήν για να χτιστεί ο κόσμος, οι χαρακτήρες και η υπόθεση, βασισμένη πάντα στο original κείμενο.

Η Κrafton βρίσκει έμπνευση στην τρομερή επιτυχία του The Witcher τα τελευταία χρόνια, μια σειρά παιχνιδιών που ξεπήδησε μέσα από βιβλία με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει ταυτόχρονα και τη δημοφιλία της πηγής τους. Με την έλευση, επίσης, της τηλεοπτικής σειράς παρατηρήθηκε νέα ώθηση στις πωλήσεις των video games, παρά το γεγονός ότι κυκλοφορήσαν πριν από αρκετά χρόνια.

Είναι πολύ νωρίς για να βγει οποιοδήποτε συμπέρασμα για το Project Windless, αλλά μπορούμε να πάρουμε μια γεύση από τα προσχέδια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.

[via]





Πηγή