Categories: Gaming

Η ζώνη Kuiper δεν είναι τελικά τόσο νεκρή όσο πίστευαν οι αστρονόμοι


Η ζώνη Kuiper είναι μια περιοχή σε σχήμα λουκουμά που περιβάλλει το μεγαλύτερο μέρος του Ηλιακού μας Συστήματος. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή ως η πατρίδα του Πλούτωνα, ενός νάνου πλανήτη που αρχικά θεωρούνταν ένας από τους εννέα πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος. Δεν είναι πολλά γνωστά για τη ζώνη Kuiper, εκτός από το ότι είναι γεμάτη από “νεκρά” αντικείμενα. Τώρα, όμως, το James Webb Space Telescope ανακάλυψε νέους παγωμένους κόσμους που φαίνεται να μην είναι τελικά νεκροί.

Από περιέργεια να μάθουν περισσότερα για τη ζώνη Kuiper και τους παγωμένους ενοίκους της, οι αστρονόμοι έστρεψαν το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb στη ζώνη. Αντί όμως να βρουν παγωμένα, άψυχα αντικείμενα, όπως αρχικά περίμεναν, οι αστρονόμοι βρήκαν μερικά “ενδιαφέροντα σημάδια θερμών εποχών σε ψυχρά μέρη”, μοιράστηκε ένας από τους ερευνητές σε δήλωσή του.

Για να πάρουν μια καλύτερη ιδέα για το τι έβλεπαν, οι ερευνητές έστρεψαν το τηλεσκόπιο James Webb σε δύο από τα μεγαλύτερα αντικείμενα της ζώνης Kuiper: τους Eris και Makemake. Για δεκαετίες, οι αστρονόμοι πίστευαν ότι τα αντικείμενα εντός της ζώνης Kuiper ήταν διατηρημένα απομεινάρια του πρώιμου Ηλιακού Συστήματος. Ωστόσο, αυτές οι νέες παρατηρήσεις του Webb σε αυτούς τους παγωμένους κόσμους παρουσιάζουν στοιχεία που υποδηλώνουν το αντίθετο.

Διαπίστωσαν ότι το παγωμένο μεθάνιο που βρέθηκε στις επιφάνειες του Eris και του Makemake δημιουργήθηκε πιο πρόσφατα από ό,τι αναμενόταν. Αυτό υποδηλώνει ότι κάτω από τους παγωμένους φλοιούς των Eris και Makemake θα υπήρχαν θερμά εσωτερικά στρώματα ικανά να προωθήσουν υγρά και αέρια στην επιφάνεια αυτών των παγωμένων κόσμων.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη που θα μπορούσε να υποδείξει πιθανές πηγές υγρού νερού κάτω από τις παγωμένες επιφάνειες των Eris και Makemake. Η αποστολή New Horizons της NASA μας βοήθησε να μάθουμε πολλά περισσότερα για τον Πλούτωνα, και οι μελλοντικές αποστολές σε αυτές τις περιοχές θα μπορούσαν να μας διδάξουν περισσότερα για τους ίδιους τους Makemake και Eris.

Μέχρι τότε, το μόνο που έχουμε να δουλέψουμε είναι τα δεδομένα που καταγράφει ο James Webb από αυτούς τους παγωμένους κόσμους και διαμορφώνουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα που αναμφίβολα κάνει τους αστρονόμους να περιμένουν πώς και πώς την ευκαιρία να τους εξερευνήσουν σε μεγαλύτερο βάθος.

[via]



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Ο δημιουργός του Monkey Island ανακοίνωσε νέο game!

Ο θρυλικός δημιουργός παιχνιδιών Ron Gilbert (Monkey Island, Thimbleweed Park και πολλά άλλα) ετοιμάζει ένα νέο…

14 ώρες ago

Σοβαρό σφάλμα εμφανίζει σβησμένες φωτογραφίες ακόμα και σε νέους ιδιοκτήτες

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν διάφορες αναφορές σχετικά με ένα σφάλμα στο iOS 17.5 που επαναφέρει…

15 ώρες ago

Μετατροπή οποιουδήποτε video σε GIF στα iPhone και iPad

Τα animated GIFs αποτελούν βασικό στοιχείο του Διαδικτύου εδώ και πολλά χρόνια. Εφευρέθηκαν το 1987…

1 ημέρα ago

Το Steam προσφέρει δωρεάν ένα 4X strategy game αξίας €30

Ακόμη ένα δωρεάν game μας έρχεται από την πλατφόρμα Steam, η προσφέρει σε όλους τους…

1 ημέρα ago

Διαχείριση iPhone και iPad με τα μάτια και άλλες επιλογές προσβασιμότητας από την Apple

Η Apple προανήγγειλε πολλά νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που θα έρθουν αργότερα φέτος με ενημερώσεις λογισμικού…

2 ημέρες ago

Αυτή είναι η πιο καθαρή εικόνα της Ευρώπης (δορυφόρος του Δία)

Η διάστικτη επιφάνεια της Ευρώπης έχει γοητεύσει τους επιστήμονες από τότε που το Voyager 2…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.