Η νέα εφαρμογή Xbox για Windows συνδυάζει Game Pass, Windows Store και social στοιχεία

2


Πριν από μερικές ημέρες η Microsoft αποκάλυψε ότι η εφαρμογή Xbox για το λειτουργικό σύστημα Windows 10 θα μετατραπεί σε αυτόνομο portal για να διαχειρίζεσαι διάφορες λειτουργίες του Xbox και προανήγγειλε μια νέα “desktop εμπειρία”.

Η επίσημη αποκάλυψη της νέας εφαρμογής αναμένεται ότι θα γίνει σήμερα στο keynote της εταιρείας για την E3 2019, όπου μεταξύ άλλων θα μάθουμε και τα πρώτα στοιχεία για την επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα Xbox Scarlett (προφανώς κωδική ονομασία).

Παρόλα αυτά, έχουμε ήδη τη δυνατότητα να πάρουμε μια γεύση από τη νέα εφαρμογή Xbox, καθώς αναρτήθηκαν τα πρώτα screenshots στο επίσημο κατάστημα της Microsoft. Η ονομασία της είναι Xbox (Beta) και δεν είναι εφικτό να γίνει download, ωστόσο, μπορούμε να διακρίνουμε ότι έχει γίνει μια μίξη ορισμένων λειτουργιών του Microsoft Store με την original εφαρμογή Xbox. Υπενθυμίζουμε ότι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την έκδοση Windows 10 May 2019 Update για να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Μέσα από τη νέα εφαρμογή, οι χρήστες θα μπορούν να αγοράζουν και να κατεβάζουν παιχνίδια για Windows PC, να διαχειρίζονται τα παιχνίδια της υπηρεσίας Xbox Game Pass και να έχουν πρόσβαση στα social features του Xbox, όπως chat και voice chat.

Σε λίγες ώρες θα μάθουμε και όλα τα στοχεία για την υπηρεσία Xbox Game Pass που έρχεται στα Windows PC.



Πηγή