Η νέα τεχνολογία για 30% μεγαλύτερη φωτεινότητα και μικρότερα bezels

48


Η LG Display ανακοίνωσε επίσημα τη νέα τεχνολογία OLED EX για τα panels των μελλοντικών τηλεοράσεων της και ισχυρίζεται πως χάριν σε αυτήν θα προσφέρει 30% μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σύγκριση με τις άλλες τεχνολογίες OLED της αγοράς.

Όπως δήλωσε ο Dr. Oh Chang-ho,

Η αγορά των τηλεοράσεων παρουσίασε πτώση της τάξεως του 12% μέσα στο 2021, αλλά εμείς (LG) είδαμε αύξηση 70% στις πωλήσεις των OLED τηλεοράσεων μας. Με τη νέα τεχνολογία OLED EX στοχεύουμε στην παροχή ακόμη πιο καινοτόμων και υψηλού επιπέδου εμπειριών για τους πελάτες μας εξελίσσοντας την τεχνολογία OLED, τους αλγορίθμους και τους σχεδιασμούς μας. Κάθε pixel ενός OLED panel τηλεόρασης εκπέμπει φως ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστό οπισθοφωτισμό, με αποτέλεσμα να προσφέρει κορυφαία λεπτομέρεια και χρώματα. Η ονομασία της νέας τεχνολογίας είναι ακρωνύμιο των λέξεων Evolution και eXperience για να αποδώσει το τέλειο μαύρο, πλούσια και ακριβή χρώματα, αλλά και απίστευτα γρήγορους ρυθμούς απόκρισης.

Στην τεχνολογία OLED EX αντικαταστάθηκαν τα στοιχεία υδρογόνου με δευτέριο (σταθερό ισότοπο του υδρογόνου), ενώ ένας αλγόριθμος μηχανικής μάθησης ελέγχει την ενέργεια που χρησιμοποιεί το κάθε pixel ξεχωριστά για να εκφράζει με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια τις λεπτομέρειες και τα χρώματα στο video που αναπαράγεται τη δεδομένη στιγμή στην τηλεόραση. Εκτός από μεγαλύτερη φωτεινότητα, η εταιρεία αναφέρει ότι κατάφερε να μειώσει και το πάχος των bezels (περιθώρια) σε ένα panel 65’’ από τα 6mm στα 4mm.

Οι πρώτες LG OLED EX τηλεοράσεις αναμένονται από το δεύτερο μισό του 2022 και έπειτα.



Πηγή