Η ντρίμπλα που έκαναν οι ιδιοκτήτες drones στην Αγγλία – Newsbeast

25


Από τις 30 Νοεμβρίου είναι πλέον παράνομο να πετάς drone στην Αγγλία χωρίς να το έχεις δηλώσει στο κράτος.

Όπως μεταδίδει μάλιστα το BBC, η κίνηση δεν πήγε καθόλου καλά και σίγουρα χειρότερα από τις εκτιμήσεις!

Ο νόμος ορίζει τη δήλωση του drone που ζυγίζει πάνω από 250 γραμμάρια και μπορεί μάλιστα να το πετάει κάποιος μόνο αν έχει συμπληρώσει το 13ο έτος της ηλικίας του.

Παρά το γεγονός ότι όπως μας λέει η σχετική ρυθμιστική αρχή Civil Aviation Authority η διαδικασία είναι απλή και κρατά μόλις 20 λεπτά, πρόκειται στην ουσία για ένα τεστ 20 ερωτήσεων και για να περάσεις πρέπει να έχεις 16 σωστές απαντήσεις. Μπορείς πάντως να το επαναλάβεις όσες φορές χρειαστεί.

Αυτό για να μπορείς να πετάς ένα drone. Για να πάρεις το δίπλωμα του χειριστή (κάτοχος drone), πρέπει να είσαι 18 χρονών και να πληρώνεις ετήσια συνδρομή 9 λιρών (10,5 ευρώ). Αν μάλιστα δεν δηλώσεις το drone σου, τότε κινδυνεύεις με πρόστιμο 1.000 λιρών.

Παρά την ευκολία πάντως της εγγραφής, η Civil Aviation Authority παραπονιέται πως οι λιγότεροι από τους μισούς (50.000) από τους 130.000 κατόχους drone στην Αγγλία δήλωσαν την πτητική τους συσκευή.

Η Αγγλία ακολούθησε εδώ τις ΗΠΑ που έκαναν υποχρεωτική τη δήλωση των drones πάνω από τα 250 γραμμάρια. Γι’ αυτό και κάποιοι κατασκευαστές πωλούν πλέον drone στα… 249 γραμμάρια (όπως το DJI Mavic Mini), γλιτώνοντας λεφτά και κόπο από τους πελάτες τους…





Πηγή