Η πρώτη εκτός Facebook εφαρμογή που φτάνει τα 3 δισ. downloads

12


Δεν μπορεί ουδείς πλέον να αμφισβητήσει τον εθισμό στα μικρής διάρκειας ψυχαγωγικά – εκπαιδευτικά – επιμορφωτικά και κάθε είδους video που περιλαμβάνονται στη ροή του TikTok, εξ ου και έγινε η πρώτη εφαρμογή – εκτός Facebook – που έσπασε το φράγμα των τριών δισεκατομμυρίων λήψεων παγκοσμίως σε iOS και Android, σύμφωνα με το Sensor Tower.

Η εφαρμογή του TikTok είναι πλέον η μοναδική εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις και υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως για το πρώτο εξάμηνο του 2021, καθώς έφτασε τις 383 εκατομμύρια εγκαταστάσεις για πρώτη φορά και εκτιμάται ότι άγγιξε τα 912,2 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη.

Η ταχύτατη άνοδος του TikTok επιταχύνθηκε το 2021 με τις λήψεις για πρώτη φορά να αυξάνονται κατά 2% από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 στο πρώτο τρίμηνο του 2021 αγγίζοντας τις 177,5 εκατομμύρια λήψεις και κατά 16% από το πρώτο τρίμηνο του 2021 στο δεύτερο τρίμηνο του 2021, φτάνοντας τις 205,4 εκατομμύρια λήψεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη που έχει σημειώσει η εφαρμογή από το τέταρτο ρεκόρ που είχε «σπάσει» στις αρχές του 2020, όταν είχε περισσότερες από 315 εκατομμύρια εγκαταστάσεις.

Η εφαρμογή έχει πλέον εγκατασταθεί πάνω από τρία δισεκατομμύρια φορές, καθιστώντας την την πέμπτη εφαρμογή  που το κάνει. Οι άλλες τέσσερις εφαρμογές που έχουν επιτύχει τρία δισεκατομμύρια εγκαταστάσεις είναι οι WhatsApp, Messenger, Facebook και Instagram – που όλες ανήκουν στην Facebook.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καταναλωτικές δαπάνες στο TikTok έχουν πλέον ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο 16 εφαρμογές έχουν συγκεντρώσει ακαθάριστα έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από το 2014 και μόνο οι Tinder, Netflix, YouTube και Tencent Video έχουν φτάσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr.





Πηγή