Η τηλεοπτική παραγωγή θα κοστίσει περισσότερο από το Game of Thrones

27


Σε εξέλιξη γυρισμάτων βρίσκονται τα πρώτα δέκα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς The Last of Us και ο πρόεδρος του IATSE 112, Damian Petti άφησε να εννοηθεί – εύλογα – πως ο προϋπολογισμός της νέας σειράς ενδεχομένως να ξεπεράσει αυτόν του Game Of Thrones.

O Petti δήλωσε:

Αυτό το έργο ξεπερνά τον οκταψήφιο αριθμό για κάθε επεισόδιο. Επομένως, υπάρχει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα στην οικονομία σχετικά με τον αντίκτυπό του. Υπάρχουν εκατοντάδες σχετικές επιχειρήσεις που επωφελούνται από την πληθώρα της εργασίας

To HBO δεν προέβη σε διευκρινίσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τελευταία σεζόν (6 επεισόδια) του GoT κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, προκύπτει το συμπέρασμα ότι η παραγωγή του The Last of Us με δέκα επεισόδια και κάθε επεισόδιο να υπερβαίνει τον οκταψήφιο αριθμό, θα μπορούσε να κοστίσει πολλά περισσότερα.

Γιατί όμως το The Last of Us να είναι τόσο ακριβό; Το ζήτημα με τους προϋπολογισμούς είναι αρκετά περίπλοκο. Αυτός ο αναφερόμενος οκταψήφιος προϋπολογισμός ανά επεισόδιο δεν αφορά μόνο τη φυσική παραγωγή αλλά και την προπαραγωγή, η οποία, όπως ανέφερε ο Petti, διήρκησε ένα δωδεκάμηνο πριν την επίσημη παραγωγή. Συνεπώς, πρόκειται για μισθούς των εργαζομένων, τη διαμονή και την διατροφή τους αλλά προφανώς και αφορούν τα digital effects που χρησιμοποιούνται για την καλύτερη θεαματική απόδοση.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή