Categories: Internet

Η Disney επενδύει $1.5 δισ. στην Epic Games για ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν gaming και ψυχαγωγίας


Η Walt Disney Company επενδύει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στο Fortnite και την Epic Games, κατασκευάστρια εταιρεία της Unreal Engine, όπως ανακοίνωσαν επίσημα οι δύο εταιρείες. Μαζί, θα δημιουργήσουν “ένα ολοκαίνουργιο σύμπαν παιχνιδιών και ψυχαγωγίας που θα επεκτείνει περαιτέρω την εμβέλεια των αγαπημένων ιστοριών και εμπειριών της Disney”. Η συνεργασία αναμένει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται “σύντομα”, σύμφωνα με ένα βίντεο της Epic Games.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το “νέο σύμπαν” της Disney και της Epic Games, το οποίο περιγράφεται ως “μια εμπειρία παιχνιδιών παγκόσμιας κλάσης και διαλειτουργικότητα με το Fortnite“, είναι ελάχιστες, εκτός από το ότι θα είναι ένα μέρος αφιερωμένο σε όλα τα προϊόντα της Disney, της Pixar, της Marvel, του Star Wars και του Avatar. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να “παίζουν, να παρακολουθούν, να ψωνίζουν και να ασχολούνται με περιεχόμενο, χαρακτήρες και ιστορίες” από αυτά τα franchises της Disney. Ακούγεται σαν η Disney να θέλει να δημιουργήσει ένα προϊόν που θα μοιάζει με metaverse και θα είναι ένα one-stop shop για την εταιρεία, χωρίς να χρειάζεται να πάτε πουθενά αλλού.

Μια εικόνα που δημοσιεύθηκε παράλληλα με το Δελτίο Τύπου δείχνει τουλάχιστον τέσσερις ξεχωριστούς κόσμους διάσπαρτους με διαφορετικά franchises και εταιρείες της Disney. Υπάρχει ένα νησί όπου η Marvel και η Lucasfilm ζουν αρμονικά, ενώ το Wreck-It Ralph έχει ένα ψηλό κτίριο ακριβώς απέναντι από ένα πάρκο Nightmare Before Christmas. Δεν είναι κάτι διαφορετικό από τους χάρτες που φτιάχνει η Disney για τα θεματικά πάρκα της στην πραγματική ζωή.

Αυτό σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη είσοδο της Disney στον κόσμο των παιχνιδιών και προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και επέκτασης“, δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Bob Iger. “Ανυπομονούμε οι fans να βιώσουν τις ιστορίες και τους κόσμους της Disney που αγαπούν με νέους πρωτοποριακούς τρόπους“.



Πηγή

iTech News

Leave a Comment
Share
Published by
iTech News

Recent Posts

Τεράστια επιτυχία το πακέτο με διαφημίσεις του Netflix

Η Netflix λάνσαρε για πρώτη φορά το φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο για την υπηρεσία streaming που…

1 ώρα ago

Εταιρίες – μέλη της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. συμμετέχουν δυναμικά στα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα του EDF 2023

Επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική στρατηγική για εξωστρέφεια και συνεργασία με ξένες εταιρίες στους τομείς της έρευνας…

2 ώρες ago

Ο δημιουργός του Monkey Island ανακοίνωσε νέο game!

Ο θρυλικός δημιουργός παιχνιδιών Ron Gilbert (Monkey Island, Thimbleweed Park και πολλά άλλα) ετοιμάζει ένα νέο…

1 ημέρα ago

Σοβαρό σφάλμα εμφανίζει σβησμένες φωτογραφίες ακόμα και σε νέους ιδιοκτήτες

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησαν διάφορες αναφορές σχετικά με ένα σφάλμα στο iOS 17.5 που επαναφέρει…

1 ημέρα ago

Μετατροπή οποιουδήποτε video σε GIF στα iPhone και iPad

Τα animated GIFs αποτελούν βασικό στοιχείο του Διαδικτύου εδώ και πολλά χρόνια. Εφευρέθηκαν το 1987…

2 ημέρες ago

Το Steam προσφέρει δωρεάν ένα 4X strategy game αξίας €30

Ακόμη ένα δωρεάν game μας έρχεται από την πλατφόρμα Steam, η προσφέρει σε όλους τους…

2 ημέρες ago

Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies, για την παροχή των υπηρεσιών της, να προσαρμόσετε τις διαφημίσεις και να αναλύσει την επισκεψιμότητα. Με τη χρήση αυτής της ιστοσελίδας, συμφωνείτε με τη πολιτική χρήση των cookies.