Η Facebook απαγορεύει πλέον τις αναρτήσεις εθνικιστικού και διχαστικού περιεχομένου

4


Τα τραγικά γεγονότα στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας και η αποτυχία της Τεχνητής Νοημοσύνης της Facebook να αποτρέψει τη δημοσίευση του video, οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να απαγορέψει οποιαδήποτε ανάρτηση με εθνικιστικό και διχαστικό περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο της και την εφαρμογή Instagram.

Μέχρι πρότινος, η Facebook κρατούσε ουδέτερη στάση απέναντι στο “περιεχόμενο μίσους” διότι θεωρούσε ότι ο εθνικισμός μπορεί να εκληφθεί ως υπερηφάνεια ή προσδιορισμός για ορισμένους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα οι Βάσκοι αυτονομιστές. Παρόλα αυτά, μετά από συζητήσεις που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο με ειδικούς στον τομέα των φυλετικών διακρίσεων, η εταιρεία πιστεύει ότι είναι αδύνατο να ξεχωρίσει τις λεπτές έννοιες του πατριωτισμού με τον εθνικισμό-φασισμό και γι’ αυτό δεν θα δέχεται πλέον αναρτήσεις τέτοιου περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο και το Instagram. Θα υπάρχει, ωστόσο, τρόπος να εκδηλώνεις την “εθνική υπερηφάνεια” σου, χωρίς να διευκρινίζει πως θα γίνεται αυτό.

Παράλληλα, η Facebook σκοπεύει να παραπέμπει τους χρήστες που πραγματοποιούν αναζητήσεις τέτοιων θεμάτων (π.χ. όρος Heil Hitler) στον οργανισμό Life After Hate, ο οποίος έχει συσταθεί από πρώην ακραίους εξτρεμιστές με σκοπό να βοηθήσει όσους έχουν τέτοιες σκέψεις και ιδέες.

[Facebook]



Πηγή