Η Facebook θα προσθέσει το όνομα της δίπλα στα νέα brands των Instagram και WhatsApp

18


Σε μια περίοδο όπου ασκούνται έντονες πιέσεις από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) σχετικά με θέματα μονοπωλίου, η Facebook αποφάσισε να προχωρήσει σε rebranding των Instagram και WhatsApp, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ότι ανήκουν αμφότερα στην εταιρεία.

Όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Facebook, κ. Bertie Thompson στην ιστοσελίδα The Information, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται η μετονομασία των δύο δημοφιλών υπηρεσιών σε “Instagram from Facebook” και “WhatsApp from Facebook“. Θυμίζουμε ότι ο Mark Zuckerberg είχε εκφράσει πρόσφατα την απογοήτευση του για το γεγονός ότι η Facebook δεν λαμβάνει την αναγνώριση που της αξίζει για την επιτυχία των δύο υπηρεσιών…

Παρόλα αυτά, τα πράγματα αναμένεται ότι θα γίνουν ιδιαίτερα ζόρικα για τη Facebook από τη στιγμή που η FTC έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για να διαπιστώσει αν η Facebook εξαγόρασε τα Instagram και WhatsApp προτού αυτά μπορέσουν να γίνουν πραγματική απειλή για τα δικά της προϊόντα.

Είναι δεδομένο, επίσης, ότι αρκετοί πολιτικοί κατηγορούν τη Facebook πως έχει στα χέρια της τις τρεις μεγαλύτερες υπηρεσίες messaging στον κόσμο, άρα έχει δημιουργήσει ένα μονοπώλιο που κυριαρχεί στα social media και πνίγει τον ανταγωνισμό. Γι’ αυτό, άλλωστε, πιέζουν για τον κατακερματισμό της εταιρείας σε μικρότερες ξεχωριστές εταιρείες και πραγματικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η μετονομασία των Instagram και WhatsApp συνδέεται άμεσα με αυτήν την οδηγία.

Όπως και να ‘χει, η Facebook είναι έτοιμη να καλύψει τα νώτα της σε κάθε περίπτωση, καθιστώντας σαφές πως τα Instagram και WhatsApp ανήκουν σε αυτήν, είτε ως μεμονωμένες εταιρείες, είτε ως υπηρεσίες της “μαμάς” Facebook.

[via]



Πηγή