Η GIGABYTE κυκλοφορεί τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 3050 8G

30


Η GIGABYTE ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX 3050 8G, που τροφοδοτούνται από την Ampere – την αρχιτεκτονική RTX 2ης γενιάς της NVIDIA. Οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 3050 GAMING OC 8G, GeForce RTX 3050 EAGLE OC 8G και GeForce RTX 3050 EAGLE 8G έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία gaming σε ανάλυση 1080p με ray tracing και τεχνολογία DLSS.

Η GeForce RTX 3050 φέρνει τις επιδόσεις και την αποδοτικότητα της αρχιτεκτονικής NVIDIA Ampere σε περισσότερους gamers από ποτέ και είναι η πρώτη GPU για desktop κατηγορίας 50 που τροφοδοτεί τα πιο πρόσφατα παιχνίδια με ray tracing με πάνω από 60 fps. Η RTX 3050 είναι εξοπλισμένη με πυρήνες RT 2ης γενιάς για ray tracing και πυρήνες Tensor 3ης γενιάς για DLSS και AI. Το Ray Tracing είναι το νέο πρότυπο στα παιχνίδια και η RTX 3050 το καθιστά πιο προσιτό από ποτέ.

Η νέα κάρτα γραφικών GAMING OC διαθέτει το σύστημα ψύξης WINDFORCE και RGB Fusion 2.0, καθιστώντας την την καλύτερη επιλογή για gamers που θέλουν να έχουν υψηλές επιδόσεις. Οι κάρτες γραφικών EAGLE OC και EAGLE αποτελούν την καλύτερη επιλογή για όσους επιθυμούν έναν μοναδικό σχεδιασμό, διατηρώντας ταυτόχρονα την αποδοτικότητα και την ανθεκτικότητα.

Το σύστημα ψύξης GIGABYTE WINDFORCE 3X διαθέτει τρεις μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια που περιστρέφονται σε αντίθετη φορά, σύνθετους σωλήνες θερμότητας από χαλκό σε άμεση επαφή με την GPU, ενεργούς ανεμιστήρες 3D και screen cooling που συνεργάζονται για να παρέχουν αποτελεσματική απαγωγή θερμότητας. Ο μεσαίος ανεμιστήρας περιστρέφεται αντίστροφα για να βελτιστοποιήσει τη ροή του αέρα για την απαγωγή της θερμότητας, επιτρέποντας αποτελεσματικότερες επιδόσεις. Αυτές οι τεχνολογίες ψύξης διατηρούν τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών σε χαμηλά επίπεδα ανά πάσα στιγμή, με αποτέλεσμα υψηλότερες και πιο σταθερές επιδόσεις.

Τα WINDFORCE fans χρησιμοποιούν νανολιπαντικό γραφένιου, το οποίο μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα κατά 2,1 φορές, παρέχοντας σχεδόν τη διάρκεια ζωής ενός διπλού ρουλεμάν, ενώ παράλληλα παρέχει αθόρυβη λειτουργία. Το RGB fusion 2.0 επιτρέπει στους χρήστες να ρυθμίζουν το χρώμα των φωτισμών και διάφορα ειδικά εφέ και να συγχρονίζονται με άλλες συσκευές AORUS. Η μεταλλική πίσω πλάκα όχι μόνο ενισχύει τη συνολική δομή της κάρτας γραφικών, αλλά αποτρέπει επίσης την κάμψη ή την πρόκληση ζημιών στην πλακέτα PCB. Διαθέτοντας πιστοποιημένα εξαρτήματα ULTRA DURABLE, προηγμένη τεχνολογία ψύξης και προσαρμοσμένο φωτισμό RGB, το μοντέλο GAMING OC είναι η καλύτερη επιλογή για τους παίκτες επιδόσεων.

Οι κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX 3050 EAGLE διαθέτουν επίσης την τεχνολογία ψύξης WINDFORCE, σύνθετο χάλκινο σωλήνα θερμότητας σε άμεση επαφή με την GPU, ενεργούς ανεμιστήρες 3D, ψύξη οθόνης και λιπαντικό νανογραφίας από γραφένιο, επιτρέποντας τη βέλτιστη απαγωγή θερμότητας και απόδοση παιχνιδιών. Η προστατευτική πίσω πλάκα όχι μόνο ενισχύει τη συνολική δομή της κάρτας γραφικών, αλλά αποτρέπει επίσης την κάμψη ή την πρόκληση ζημιών στην πλακέτα PCB. Ο σχεδιασμός της κάρτας γραφικών EAGLE είναι εμπνευσμένος από την επιστημονική φαντασία με μηχανικά υλικά, διαφανές κάλυμμα και φωτεινό λογότυπο.

Οι κάρτες γραφικών GIGABYTE GeForce RTX 3050 8G χρησιμοποιούν ένα πολυφασικό τροφοδοτικό, το οποίο παρέχει προστασία από υπερθέρμανση και εξισορρόπηση φορτίου για κάθε MOSFET και επιτρέπει τη λειτουργία του MOSFET σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Τα πιστοποιημένα τσοκ και οι πυκνωτές ULTRA DURABLE παρέχουν εξαιρετική απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος.



Πηγή