Η Google διακόπτει τους μηχανισμούς χρέωσης του Google Play στη Ρωσία

38


Νέες εξελίξεις από πλευράς Google σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία λόγω της εισβολής της Ρωσίας. Η εταιρεία απέστειλε ειδοποιήσεις στους δημιουργούς εφαρμογών ενημερώνοντας τους ότι σύντομα θα διακόψει τους μηχανισμούς χρέωσης του καταστήματος Google Play στη Ρωσία, επομένως, οι χρήστες δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές εφαρμογών, συνδρομές και in-app συναλλαγές.

Η εταιρεία αναφέρει ότι πήρε την απόφαση λόγω της έλλειψης σταθερότητας στο οικονομικό τοπίο, μιας και οι PayPal, Visa και Mastercard έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Ξεκαθαρίζει ότι οι χρήστες στη Ρωσία θα μπορούν να συνεχίσουν κανονικά να χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του Google Play, καθώς και να κατεβάζουν οτιδήποτε προσφέρεται δωρεάν στις συσκευές τους, ενώ οι υπάρχουσες συνδρομές θα παραμείνουν ενεργές μέχρι το χρονικό τέλος τους.

Επίσης, οι developers θα μπορούν να προσφέρουν στους χρήστες στη Ρωσία επέκταση των συνδρομών τους για 30 ημέρες ή να αναβάλουν τις πληρωμές για έναν χρόνο. Όσοι διαθέτουν εφαρμογές που περιλαμβάνουν κρίσιμες πληροφορίες για τους χρήστες, καλούνται να τις μετατρέψουν σε δωρεάν για την αγορά της Ρωσίας, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η λειτουργία τους. Τέλος, τα νέα μέτρα δεν επηρεάζουν τη δυνατότητα αναβάθμισης των εφαρμογών τους, οπότε αυτές οι διαδικασίες θα συνεχίσουν κανονικά.

*Η κεντρική εικόνα προέρχεται από το Reuters.

[Google]



Πηγή