Η Google καταθέτει αγωγή κατά της Epic Games βασισμένη στην τακτική της Apple

19


Κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της Apple και της Epic Games, η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers είχε αποφανθεί ότι η Epic Games είχε παραβιάσει τους κανόνες του App Store, καθώς είχε ενεργοποιήσει κρυφό κώδικα για το παιχνίδι Fortnite σε iPhone και iPad. Τώρα φαίνεται ότι η Google αντιμετωπίζει την Epic, βασιζόμενη στο ίδιο νομικό πλαίσιο.

Με ένα αρχείο 43 σελίδων, η Google αναφέρει ότι η Epic Games χρησιμοποίησε την ίδια τακτική, αντιβαίνοντας τους κανόνες του Play Store για το Fortnite. Ως εκ τούτου, η Google αποφάσισε να αφαιρέσει το παιχνίδι από το κατάστημα εφαρμογών της.

Εκπρόσωπος της Google τόνισε:

Η Epic σύναψε νομική συμφωνία με την Google την οποία δεν σκόπευε ποτέ να τηρήσει και οι ενέργειές της έχουν θέσει σε κίνδυνο τους δικούς της χρήστες, έχουν βλάψει την Google και αξίζουν δικαίωση από το Δικαστήριο.

Πέρυσι, η Epic μήνυσε αμφότερες τις τεχνολογικές εταιρείες με το επιχείρημα ότι ελέγχουν υπερβολικά τα καταστήματα εφαρμογών τους και ότι θέτουν περιορισμούς στο είδος των εφαρμογών που μπορούν να προσφερθούν μέσω αυτών. Επιπλέον, και οι δύο εταιρείες εισπράττουν προμήθεια έως και 30% από αγορές εντός εφαρμογής. Αυτό οδήγησε το Fortnite να αφαιρεθεί και από τα δύο καταστήματα πέρυσι, όταν η Epic ενεργοποίησε τον κρυφό κώδικα που άλλαξε τον τρόπο που οι άνθρωποι πραγματοποιούσαν αγορές εντός εφαρμογής μέσα στο παιχνίδι.

Στην υπόθεση Epic vs Apple, το δικαστήριο κατέληξε σε δύο αποφάσεις. Η πρώτη απόφαση ανέφερε ότι η Apple δεν μπορεί να περιορίσει τους προγραμματιστές να καθοδηγούν τους χρήστες σε εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής, ενώ η δεύτερη απόφαση ευνόησε την Apple και είπε ότι η Epic Games παραβίασε τη σύμβασή της, όταν προσέφερε άμεσες πληρωμές σε πελάτες στο iOS. Η Google θα λάβει αυτήν τη δεύτερη απόφαση ως νομική στρατηγική για να κερδίσει την υπόθεση εναντίον της Epic.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]





Πηγή