Η Microsoft σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες του Windows OS από τη Huawei

13


Από την περασμένη εβδομάδα γνωρίζουμε ότι η Microsoft έχει αφαιρέσει τα laptops της Huawei από το online κατάστημα της, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει επίσημη θέση για το μπλοκάρισμα της εταιρείας με το διάταγμα του Trump. Η Microsoft φαίνεται να συμμορφώνεται στην απόφαση της Αμερικανικής κυβέρνησης κρατώντας χαμηλούς τόνους, ίσως επειδή εκτιμά πως θα βρεθεί μια λύση.

Αυτή η συμμόρφωση, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στην αφαίρεση των προϊόντων της Huawei από το online κατάστημα της Microsoft. Όπως το περιμέναμε, η τελευταία σταμάτησε να δέχεται νέες παραγγελίες από την κινεζική εταιρεία για άδειες χρήσης του λειτουργικού συστήματος Windows 10, ενώ παράλληλα έχει αποσύρει όλο το προσωπικό της από τα κεντρικά στην πόλη Shenzhen.

Δεν αποκλείεται η Huawei να έχει προνοήσει για αυτό το μπλοκάρισμα προαγοράζοντας άδειες ώστε να καλύψει τη ζήτηση των laptops της για αρκετούς μήνες, καθώς κάτι ανάλογο είχε κάνει με τα chipsets που προμηθεύεται από Αμερικανικές εταιρείες. Αν παραμείνει, όμως, η κατάσταση ως έχει, τότε θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα και σε αυτόν τον τομέα χωρίς την (υπο)στήριξη της Microsoft.

Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη εβδομάδα έχουν σταματήσει τη συνεργασία τους με τη Huawei οι Google, AMD, ARM, Intel, Qualcomm, Xilinx και Broadcom, ενώ οι οργανισμοί Wi-Fi Alliance, JEDEC, SD Association και PCIe έχουν αναστείλει την ιδιότητα του μέλους της εταιρείας. Επίσης, τα Huawei Mate 20 Pro και Huawei P30 Pro έχουν αφαιρεθεί από τη λίστα των συσκευών για τη beta έκδοση του Android Q.

[via]



Πηγή